Уміти правильно й смачно готувати ароматну гарячу м’ясну страву, таку як бефстроганов з яловичини з підливою, варто кожній кулінарці.
Інгредієнти: Бульйон, Карі, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста, Червоне сухе вино, Яловичина
Хоч у підливі, крім овочів, є червоне вино, діти можуть смакувати готовим м’ясом, тому що під час тушіння весь алкоголь випаровується, а залишається лише приємна “солодкувата” кислинка. Головне, щоб вино для страви було лише натуральним. Користуючись покроковим рецептом із фотографіями, навіть у малодосвідченої господині м’ясо бефстроганов вийде дуже смачним і апетитним.
Складники:
- 650-700 грамів яловичої вирізки;
- 1 маленька морквина;
- 1 цибулина великого розміру;
- 120 мілілітрів сухого червоного вина;
- 90 мілілітрів м’ясного бульйону;
- чверть ч. л. карі;
- третина ч. л. чорного перцю у меленому вигляді;
- пів або чайна ложка солі;
- 60 мілілітрів рослинної олії для обсмажування яловичини.
Як готувати бефстроганов із яловичини з підливою з червоного вина та овочів
Яловичу вирізку необхідно сполоснути та зрізати з неї всі зайві плівки, якщо вони є. Потім, її потрібно обсушити на паперовому рушнику й нарізати тонкими (товщиною, як палець) смужками.
Далі, слід посипати м’ясні шматки всіма спеціями, крім солі, й ретельно перемішати все.
Кожен шматок м’яса потрібно обсмажити на розігрітій рослинній олії до рум’яного відтінку. Це займе не більше, ніж 1 хвилину.
Після цього, вогонь необхідно зменшити й додати моркву з цибулею. Перемішати все й тушкувати овочі, біля, 7 хвилин.
Додати сухе червоне вино.
Потім, потрібно влити бульйон і посолити страву. Додавши ці інгредієнти, все необхідно перемішати й тушкувати бефстроганов до тих пір, доки рідина не випарується і її стане менше у два рази.
Подавати до столу страву потрібно відразу ж із плити.
Найсмачнішим гарніром до бефстроганов із яловичої вирізки в червоному вині вважається гаряче картопляне пюре з салатом з овочів.