Прийшла весна, а з нею настав улюблений багатьма сезон барбекю та шашликів. Адже немає, мабуть, смачнішого м’яса, ніж те, що приготоване на природі. Хочете спробувати в домашніх умовах приготувати оригінальне та смачне барбекю з курячого м’яса? Пропоную Вам свій рецепт з покроковими фото, як приготувати ароматне та соковите барбекю на решітці з домашньої бройлерної курки, замаринованої в томаті.
Інгредієнти: Карі, Курка, Орегано, Приправи, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Інгредієнти:
- курка бройлерна – 3 кг.;
- ріпчаста цибуля – 300 гр.;
- паста томатна – 100 гр.;
- сіль -⅔ ч. л.;
- прянощі будь-які (у мене суміш карі і орегано) – 1 ч. л. з гіркою.
Як замаринувати і приготувати шашлик з курки
Щоб приготувати правильне та ніжне барбекю, ми будемо використовувати тільки найкращі частини: грудинку, крила та стегенця (без шкіри). Шкіру знімемо, бо вона пригоряє при обсмажуванні. А з частин, що залишилися, можна пізніше зварити ароматний суп.
Отже, приступаємо. Розділяємо курячу тушку на великі шматки.
Далі гострим ножем знімаємо із шматочків курятини шкіру. Шкіру на крилах я залишила.
Після цього з м’яса акуратно вирізаємо кістки, накриваємо плівкою та злегка відбиваємо шматки м’якоті молоточком. Пам’ятайте, що м’ясо курки ніжне, сильно відбивати не потрібно, щоб воно не розвалилося.
Відбите м’ясо перекладаємо у миску, гарно натираємо з усіх сторін сіллю та спеціями.
Ріпчасту цибулю я додаю, щоб шматочки курочки набралися аромату, разом з м’ясом її смажити не будемо. Очищаємо цибулю, шаткуємо напівкільцями, додаємо дрібку солі та добре мнемо руками, до появи соку.
Готуємо маринад: у 200 мл. охолодженої кип’яченої води розводимо томатну пасту. Додаємо томатний маринад та нарізану цибулю у миску з шматочками м’яса, ретельно перемішуємо.
Курятина повинна добре промаринуватися, мінімальний час для цього — три години.
Перед тим, як починати смажити, я руками очищала м’ясо від шматочків цибулі та надлишків томату. Викидати не треба, можна обсмажити на сковороді та подати до барбекю.
Шматки м’яса викладаємо на спеціальну решітку та обсмажуємо на мангалі протягом 20 хвилин.
Якщо Ви любите більш зажарене м’ясо, як у мене на фото, то обжарюйте 30 хвилин.
Готове, з приємним запахом диму, соковите барбекю з курятини викладаємо на порційні тарілки та насолоджуємось гарячим ароматним м’ясом разом зі свіжими овочами.