Барбекю з курки на решітці або смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Прийшла весна, а з нею настав улюблений багатьма сезон барбекю та шашликів. Адже немає, мабуть, смачнішого м’яса, ніж те, що приготоване на природі. Хочете спробувати в домашніх умовах приготувати оригінальне та смачне барбекю з курячого м’яса? Пропоную Вам свій рецепт з покроковими фото, як приготувати ароматне та соковите барбекю на решітці з домашньої бройлерної курки, замаринованої в томаті.

Барбекю з курки на решітці

Інгредієнти:

  • курка бройлерна – 3 кг.;
  • ріпчаста цибуля – 300 гр.;
  • паста томатна – 100 гр.;
  • сіль -⅔ ч. л.;
  • прянощі будь-які (у мене суміш карі і орегано) – 1 ч. л. з гіркою.

Як замаринувати і приготувати шашлик з курки

Щоб приготувати правильне та ніжне барбекю, ми будемо використовувати тільки найкращі частини: грудинку, крила та стегенця (без шкіри). Шкіру знімемо, бо вона пригоряє при обсмажуванні. А з частин, що залишилися, можна пізніше зварити ароматний суп.

Отже, приступаємо. Розділяємо курячу тушку на великі шматки.

Барбекю з курки на решітці

Далі гострим ножем знімаємо із шматочків курятини шкіру. Шкіру на крилах я залишила.

смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Після цього з м’яса акуратно вирізаємо кістки, накриваємо плівкою та злегка відбиваємо шматки м’якоті молоточком. Пам’ятайте, що м’ясо курки ніжне, сильно відбивати не потрібно, щоб воно не розвалилося.

смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Відбите м’ясо перекладаємо у миску, гарно натираємо з усіх сторін сіллю та спеціями.

Цибуля

Ріпчасту цибулю я додаю, щоб шматочки курочки набралися аромату, разом з м’ясом її смажити не будемо. Очищаємо цибулю, шаткуємо напівкільцями, додаємо дрібку солі та добре мнемо руками, до появи соку.

Маринад для курячого шашлику з томатом

Готуємо маринад: у 200 мл. охолодженої кип’яченої води розводимо томатну пасту. Додаємо томатний маринад та нарізану цибулю у миску з шматочками м’яса, ретельно перемішуємо.

смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Курятина повинна добре промаринуватися, мінімальний час для цього — три години.

Перед тим, як починати смажити, я руками очищала м’ясо від шматочків цибулі та надлишків томату. Викидати не треба, можна обсмажити на сковороді та подати до барбекю.

смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Шматки м’яса викладаємо на спеціальну решітку та обсмажуємо на мангалі протягом 20 хвилин.

Барбекю з курки на решітці - смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Якщо Ви любите більш зажарене м’ясо, як у мене на фото, то обжарюйте 30 хвилин.

смачний і соковитий шашлик з курки в томаті

Готове, з приємним запахом диму, соковите барбекю з курятини викладаємо на порційні тарілки та насолоджуємось гарячим ароматним м’ясом разом зі свіжими овочами.