Баранина тушкована з овочами в казані або в сковороді

Один з самих популярних продуктів грузинської кухні – баранина, рецептів приготування якої грузинські кухарі мають безліч. Сьогодні пропоную випробувати один з них. Сьогодні у нас в меню ніжна баранина тушкована з овочами. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе правильно та смачно приготувати гаряче м’ясне рагу з баранини в найкоротший термін. Для приготування страви нам знадобиться казан або достатньо глибока сковорода.

Складові, що треба підготувати:

  • вирізку баранини – 1 кг;
  • моркву (середню)– 3 шт.;
  • цибулю (велику)– 2 шт.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • зіру (кумин) – 1 ч. л.;
  • гострий червоний перець – ¼ ч. л. (або за бажанням);
  • сіль та чорний перець – на свій смак;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • м’ясний бульйон – 320 мл.

Зміст

Як приготувати тушковану баранину з цибулею, морквою та часником

Підготуємо баранину: обрізаємо всі плівки та надлишок жиру. Після цього, нарізаємо його невеликими шматочками, заливаємо холодною водою та залишаємо на годину.

Рагу з баранини з цибулею, морквою і часником

Далі, м’ясо обсушуємо серветкою та розкладаємо на обробній дошці. Посипаємо баранину зазначеними спеціями та обробляємо тендерайзером. Завдяки цьому, м’ясо краще просочиться спеціями та буде ще більш ніжним.

Рагу з баранини з цибулею, морквою і часником

В глибокій сковороді прогріваємо рослинну олію. Шматочки баранини обвалюємо в борошні та викладаємо в розпечену олію. Смажимо пару хвилин та перевертаємо м’ясо.

Баранина тушкована з овочами

Паралельно, на окремій сковороді, смажимо очищені та крупно нарізані овочі. Спершу викладаємо моркву (вона готується довше інших компонентів), потім цибулю та часник (цілі зубчики).

Баранина тушкована з овочами

Коли овочі гарно просмажаться, поєднуємо їх з м’ясом та доливаємо гарячий м’ясний бульйон (у мене в наявності був яловичий). Куштуємо та коригуємо смак на сіль. Накриваємо кришкою та тушкуємо баранину з овочами приблизно 35-40 хвилин на середньому вогні.

Баранина тушкована з овочами

Готове овочеве рагу з бараниною перекладаємо зі сковороди на блюдо для подачі або одразу накладаємо в порційні тарілки.

Баранина тушкована з овочами

Я подала до столу тушковану з овочами баранину з пастою, але відмінним гарніром для такого рагу буде і картопля, навіть будь-яка каша.

Баранина тушкована з овочами – відео-рецепти

Як і зазвичай, пропоную розглянути і інші варіанти приготування. Використаємо досвід та знання кулінарних блогерів на Ютубі.

Автор презентує свою страву як чанахи чи то  баранина по-грузинськи.

Ще все не вирішили як приготувати баранину? Використайте цей відео-рецепт.  М’ясо виходить ніжне, просто тане в роті. Страва готується в казані.

А це дуже ніжна, соковита, ароматна і смачна томлена в духовці баранина з овочами у власному соку. Готувати дуже просто! Обов’язково спробуйте.