Один з самих популярних продуктів грузинської кухні – баранина, рецептів приготування якої грузинські кухарі мають безліч. Сьогодні пропоную випробувати один з них. Сьогодні у нас в меню ніжна баранина тушкована з овочами. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе правильно та смачно приготувати гаряче м’ясне рагу з баранини в найкоротший термін. Для приготування страви нам знадобиться казан або достатньо глибока сковорода.
Інгредієнти: Баранина, Борошно пшеничне, Бульйон, Зіра, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста, Часник
Кухня: Грузинська кухня
Складові, що треба підготувати:
- вирізку баранини – 1 кг;
- моркву (середню)– 3 шт.;
- цибулю (велику)– 2 шт.;
- часник – 8 зубчиків;
- зіру (кумин) – 1 ч. л.;
- гострий червоний перець – ¼ ч. л. (або за бажанням);
- сіль та чорний перець – на свій смак;
- борошно – 2 ст. ложки;
- м’ясний бульйон – 320 мл.
Зміст
Як приготувати тушковану баранину з цибулею, морквою та часником
Підготуємо баранину: обрізаємо всі плівки та надлишок жиру. Після цього, нарізаємо його невеликими шматочками, заливаємо холодною водою та залишаємо на годину.
Далі, м’ясо обсушуємо серветкою та розкладаємо на обробній дошці. Посипаємо баранину зазначеними спеціями та обробляємо тендерайзером. Завдяки цьому, м’ясо краще просочиться спеціями та буде ще більш ніжним.
В глибокій сковороді прогріваємо рослинну олію. Шматочки баранини обвалюємо в борошні та викладаємо в розпечену олію. Смажимо пару хвилин та перевертаємо м’ясо.
Паралельно, на окремій сковороді, смажимо очищені та крупно нарізані овочі. Спершу викладаємо моркву (вона готується довше інших компонентів), потім цибулю та часник (цілі зубчики).
Коли овочі гарно просмажаться, поєднуємо їх з м’ясом та доливаємо гарячий м’ясний бульйон (у мене в наявності був яловичий). Куштуємо та коригуємо смак на сіль. Накриваємо кришкою та тушкуємо баранину з овочами приблизно 35-40 хвилин на середньому вогні.
Готове овочеве рагу з бараниною перекладаємо зі сковороди на блюдо для подачі або одразу накладаємо в порційні тарілки.
Я подала до столу тушковану з овочами баранину з пастою, але відмінним гарніром для такого рагу буде і картопля, навіть будь-яка каша.
Баранина тушкована з овочами – відео-рецепти
Як і зазвичай, пропоную розглянути і інші варіанти приготування. Використаємо досвід та знання кулінарних блогерів на Ютубі.
Автор презентує свою страву як чанахи чи то баранина по-грузинськи.
Ще все не вирішили як приготувати баранину? Використайте цей відео-рецепт. М’ясо виходить ніжне, просто тане в роті. Страва готується в казані.
А це дуже ніжна, соковита, ароматна і смачна томлена в духовці баранина з овочами у власному соку. Готувати дуже просто! Обов’язково спробуйте.