Баранина мадера-стю

Тушкована баранина з картоплею, овочами і вином в англійській кухні називається коротко – баранина мадера-стю. Від звичного для нас рагу, її відрізняє, хіба що, мадера. Як смачно приготувати таку екзотичну страву нам повідає цей рецепт.

baranina-madera-stju

Як приготувати тушковану баранину мадера-стю

Нарізане на дрібні шматочки м’ясо обсмажити на олії.

Додаємо перець, бульйон і тушкуємо близько години.

Після чого додаємо кубики картоплі, сіль і перець за смаком. За 5 хвилин до кінця тушкуваня додаємо очищені від шкірки і насіння четвертинки помідорів.

У готову страву вливаємо мадеру.

На стіл, тушковану з картоплею і овочами баранину подаємо, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею Зазвичай, англійці подають з такою стравою ще й гарячий хліб з борошна грубого помелу.

Рецепт приготування м’яса у вині розрахований на 4 порції і для цього буде потрібно:

  • рослинна олія – 60 г,
  • баранина – 600 г,
  • ріпчаста цибуля – 100 г,
  • морква – 50 г,
  • бульйон – 800 г,
  • картопля – 300 г,
  • помідори – 300 г,
  • вино «Мадера» – 150 г.
  • корінь петрушки, селера, зелена цибуля, сіль, чорний перець за смаком.