Баранячі реберця в духовці з картоплею та цибулею

Сьогодні йтиметься про дуже смачну ресторанну страву грузинської кухні, яка має досить простий рецепт і її можна приготувати на власній кухні.

Покроковий фоторецепт допоможе з легкістю справитися з цією смачною соковитою справою.

Складники:

  • 900 грамів свіжих реберець молодого барана;
  • 600 грамів свіжої неочищеної картоплі;
  • 1 цибулина великого розміру;
  • пів пучка свіжого кропу;
  • пів ч. л. карі;
  • чверть ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
  • третина ч. л. кумину або зіри;
  • 1 ч. л. з верхом великої морської солі;
  • 150 мілілітрів рослинної олії, що не має запаху.

Як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці

Щонайперше, слід ввімкнути духовку на 180 °C, щоб вона розігрівалася.

Перед тим, як зайнятися оброблюванням баранячих реберець необхідно поставити варитися до готового стану картоплю разом зі шкіркою. Коли вона приготується, її слід занурити в холодну воду на 5 хвилин і почистити.

Баранячі реберця необхідно помити та обсушити на паперовому рушниці. Після цього, їх треба натерти усіма спеціями по черзі. На сковорідці слід розігріти рослинну олію та викласти в неї ребра м’ясною частиною донизу. Таким чином, вдасться «утримати» максимум соку всередині м’яса та отримати смачну скоринку. Обсмажувати реберця потрібно з двох боків всього по 45-50 секунд з кожної сторони. Після цього, їх необхідно накрити фольгою та відправити в духовку на 20 хвилин. Потім, фольгу слід зняти та готувати ще 20 хвилин без неї.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Зварену в мундирах і очищену картоплю потрібно нарізати на великі шматки. Цибулю почистити та тонко нарізати по довжині волокон. Спершу, потрібно підсмажити до напівготового стану цибулю, а потім, приєднати до неї шматочки картоплі.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Готові баранячі реберця в духовці та картоплю варто гарно презентувати на тарілці.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

У центрі слід розмістити реберця, а кругом них поставити смажену картоплю та посипати її дрібно нарізаною зеленню кропу. Страву необхідно подавати на стіл у гарячому вигляді.