Сьогодні йтиметься про дуже смачну ресторанну страву грузинської кухні, яка має досить простий рецепт і її можна приготувати на власній кухні.
Інгредієнти: Баранячі реберця, Карі, Картопля, Кріп, Кумин, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста
Кухня: Грузинська кухня
Покроковий фоторецепт допоможе з легкістю справитися з цією смачною соковитою справою.
Складники:
- 900 грамів свіжих реберець молодого барана;
- 600 грамів свіжої неочищеної картоплі;
- 1 цибулина великого розміру;
- пів пучка свіжого кропу;
- пів ч. л. карі;
- чверть ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
- третина ч. л. кумину або зіри;
- 1 ч. л. з верхом великої морської солі;
- 150 мілілітрів рослинної олії, що не має запаху.
Як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці
Щонайперше, слід ввімкнути духовку на 180 °C, щоб вона розігрівалася.
Перед тим, як зайнятися оброблюванням баранячих реберець необхідно поставити варитися до готового стану картоплю разом зі шкіркою. Коли вона приготується, її слід занурити в холодну воду на 5 хвилин і почистити.
Баранячі реберця необхідно помити та обсушити на паперовому рушниці. Після цього, їх треба натерти усіма спеціями по черзі. На сковорідці слід розігріти рослинну олію та викласти в неї ребра м’ясною частиною донизу. Таким чином, вдасться «утримати» максимум соку всередині м’яса та отримати смачну скоринку. Обсмажувати реберця потрібно з двох боків всього по 45-50 секунд з кожної сторони. Після цього, їх необхідно накрити фольгою та відправити в духовку на 20 хвилин. Потім, фольгу слід зняти та готувати ще 20 хвилин без неї.
Зварену в мундирах і очищену картоплю потрібно нарізати на великі шматки. Цибулю почистити та тонко нарізати по довжині волокон. Спершу, потрібно підсмажити до напівготового стану цибулю, а потім, приєднати до неї шматочки картоплі.
Готові баранячі реберця в духовці та картоплю варто гарно презентувати на тарілці.
У центрі слід розмістити реберця, а кругом них поставити смажену картоплю та посипати її дрібно нарізаною зеленню кропу. Страву необхідно подавати на стіл у гарячому вигляді.