Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню - Нігвзіані бадріджані

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню – Нігвзіані бадріджані

Нігвзіані бадріджані – баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню, а якщо точніше, то це рулетики з баклажанів з гострою начинкою. Як бачите, блюдо називається дуже заманливо і красиво. Ця пряна і ароматна баклажанна закуска з травами і горіхами ідеально урізноманітнює святковий стіл і вносить цікавий тон в повсякденне меню. Баклажани з горіхами по-грузинськи – найсмачніша закуска, яка відмінно доповнить багато страв. Одна з переваг такої закуски з баклажанів є просте і швидке приготування. Воно складається всього лише з трьох етапів – підготовки синеньких, приготування начинки і формування страви. Ця страва припаде до смаку багатьом гурманам, особливо, любителям яскравих і колоритних страв з “характером”! Покроково оформлений рецепт з фото покаже як приготувати грузинські нігвзіані бадріджані – рулетики з баклажанів з начинкою з волоських горіхів, часнику і ароматної зелені.

Складові:

Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи

  • сметана – 2 ст.л.;
  • волоські горіхи – 100 гр;
  • петрушка – невеликий пучок;
  • баклажани – 2 шт.;
  • перець лимонний – щіпка;
  • часник – 2 зубчик;
  • коріандр – 1/4 ч.л.

Як приготувати баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами і зеленню

Почати приготування цієї грузинської закуски швидкого приготування потрібно з підготовки синеньких до смаження. Зокрема, потрібно нарізати плоди на довгасті часточки, не товще, ніж 0,5 сантиметра, натерти їх сіллю і залишити на годину.

Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи

Паперовим рушником або серветкою видалити вологу, що виділилася і обсмажити слайси з двох сторін на великій кількості рослинної олії.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню - Нігвзіані бадріджані

Поки всі кусочки смажаться, можна приготувати ароматну начинку в кращих традиціях Грузії. Начинка для рулетиків з баклажанів готується просто. Потрібно помістити в чашу блендера всі інгредієнти: горіхи, зелень, часник і прянощі.

Баклажани з горіхами по-грузинськи

Додати в начинку сметану і ретельно подрібнити. Залишити суміш настоюватися і обмінюватися “чарівними” ароматами.

Баклажани з горіхами по-грузинськи

Перш ніж формувати баклажанні рулетики, слід дати обсмаженим слайсам повністю охолонути. Таким чином начинка не змінить консистенцію і готова страва буде не тільки дуже смачною, але красивою.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню - Нігвзіані бадріджані

Загорнути начинку в остиглі баклажани у вигляді рулетиків. Виконати таку маніпуляцію з кожним шматочком. Потім, дати закусці настоятися годину, тільки після цього, найсмачніші і дуже ароматне баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню готові і їх можна подавати до столу. Смачного!

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню - Нігвзіані бадріджані

Пікантна, оригінальна і неймовірно апетитна закуска з баклажанів швидкого приготування відмінно доповнить будь-яке застілля.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню - Нігвзіані бадріджані

Страва добре поєднується з багатьма видами м’яса , риби і з багатьма (якщо не з усіма) гарнірами. Така “родзинка” грузинської кухні здивує приємним післясмаком горіхів, насиченою пряністю трав і спецій, порадує чудовою гострою ноткою часнику. Спробуйте таке чудове поєднання смаків і ароматів з самого серця Грузії!

А ось і ще два рецепта в одному відео – як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи від справжнього грузинського шеф-кухаря. Один варіант – бадріджані нігозіп (баклажани з горіхами), а другий – бадріджані ніорі (баклажани з часником).

Спробуйте приготувати баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами кожним із запропонованих способів і виберіть для себе найсмачніший рецепт цієї чудової овочевої закуски .