Смачну різдвяну кутю можна зварити навіть в мультиварці. Для цього просто треба знати деякі нюанси, про які ми вам зараз і розкажемо. Ця кутя не даремно називається саме “багатою”. Вона складається з кількох інгредієнтів, тому виходить дуже смачною та наваристою.
Інгредієнти: Вода, Курага, Мак, Мед, Пшениця, Родзинки, Цукор, Чорнослив
Кухня: Російська кухня, Українська кухня
Отже, для приготування необхідно взяти такі продукти:
- пшениця – 200 грамів;
- мак – 120 грамів;
- родзинки- 150 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- мед – 100 грамів;
- чорнослив – 70 грамів;
- сушені абрикоси – 100 грамів.
Як варити кутю з пшениці на Різдво в мультиварці
Щоб пшениця варилася швидко, рекомендуємо купувати шліфовану цільнозернову пшеничну крупу.
Мак завжди пробуйте на смак, аби в страву не потрапили прогорклі чи прілі зернятка.
З абрикосів і чорносливу вам треба буде зробити узвар. До речі, дозволяється замінити їх на інші фрукти, якщо ці вам не подобаються.
Отже можна починати готувати. Спочатку промийте пшеницю під холодною водою.
Далі пересипте її в мультиварку, налийте 400 мілілітрів води і варіть в режимі «каша» протягом 40-ка хвилин.
Коли пшениця приготується, перекладіть її в іншу ємність, а мультиварку помийте, щоб зварити в ній узвар.
Покладіть в неї чорнослив і сушені абрикоси ,(або ті фрукти, які ви обрали), додайте 300 мілілітрів води і готуйте узвар протягом 20-ти хвилин в режимі «суп».
Далі процідіть напій через сито, але фрукти не викидайте.
Коли узвар трохи вихолоне, але лишиться ще гарячим, додайте мед.
Тепер підготуйте родзинки для додавання в кутю. Для цього переберіть їх, помийте і залийте водою на 15 хвилин.
Також підготуйте мак – залийте його водою так, щоб всі зернятка були повністю покриті, доведіть до кипіння і на середньому вогні періодично помішуючи, варіть 10-15 хвилин.
Далі зцідіть воду через сито та промийте мак холодною водою.
Після цього подрібніть цукор і мак в блендері.
Тепер наріжте абрикоси, які були в узварі. Розмір шматочків повинен збігатися з розміром родзинок.
Те ж можна зробити і з чорносливом, якщо вам подобається його смак.
До пшениці додайте мак, родзинки, курагу і перемішайте.
І, в кінці, залийте кутю узваром.
У вас має вийти дуже гарна смачна і ароматна різдвяна кутя.
Ця головна страва з 12 різдвяних страв точно буде окрасою вашого столу. З такою кутею ніколи не соромно піти в Святий Вечір до кумів, хресних, родичів чи друзів. Всі точно будуть від неї в захваті.