Сьогодні хочу поділитися своїм досвідом в оформленні тортів і розповім як готувати шоколадний атлас для торта в домашніх умовах. Такий декор ще зустрічається під назвою шоколадний шелк. Його можна готувати з темного або білого шоколаду та покривати кандурином потрібного вам відтінку. Таким чином, можна отримати шоколадний декор для торта різного кольору. Використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото, ви легко і просто зможете приготувати атлас з шоколаду для торта своїми руками. А це дасть вам можливість в домашніх умовах оригінально та красиво оформити торт без мастики.
Інгредієнти: Вода, Желатин, Кандурин, Кондитерський гліцерин, Кукурудзяний крохмаль, Шоколад
Для виготовлення атласу нам знадобиться:
- 20 грам желатину;
- 20 грам шоколаду (у мене темний);
- 40 мл питної води (холодної);
- 1 ч. ложка кондитерського гліцерину;
- 0,5 ч. ложки без гірки кукурудзяного крохмалю;
- 0,5 ч. ложки кандурину (у мене золотий).
Як зробити атлас з шоколаду – шоколадний декор для торта
Починаємо приготування з замочування желатину. Ми залишаємо його у воді поки він повністю не набухне.
Ставимо набряклий желатин на водяну баню і повністю його розпускаємо. Не знімаючи желатин з водяної бані, опускаємо в нього шматочки шоколаду.
Спочатку шоколад повинен прогрітися і розм’якнути. Після цього його можна перемішати і з’єднати з желатином та додати гліцерин.
На силіконовий килимок виливаємо всю гарячу шоколадну масу і розмащуємо її тонким шаром за допомогою спатули. Як тільки розмастили всю масу по килимку, тут же забираємо спатулу в сторону. Я на секунду затримала свою у верхньому правому куті, і вона тут же приклеїлася, трохи зіпсувавши куточок майбутнього атласу. Так що не повторюйте мою помилку.
Залишаємо шоколадний атлас застигати на столі п’ять хвилин, а потім, переносимо килимок в холодильник ще на 5 хвилин. Тільки після того, як атлас застигне повністю, обережно відокремлюємо його від килимка.
Килимок припудрюємо крохмалем і кладемо на нього шоколадний декор. За допомогою пензлика наносимо кандурин.
Потім, сухим руками починаємо протирати поверхню атласа, надаючи йому однорідний блиск по всій поверхні.
Теперь, готовий шоколадний атлас можна прибрати на зберігання. Щільно загорніть його в кілька шарів фольги і тримайте в холодильнику.
Так як мені для декору потрібні золоті смужки, то я розрізала атлас на смуги потрібної ширини.
У готовому вигляді шоколадний атлас схожий на щільну тканину. З нього легко зробити потрібні фігури, квіти та інші смачні прикраси і їстівні елементи декору для торта.
Зберігати готовий атлас з шоколаду потрібно в холодильнику загорнутим у фольгу. Я ніколи не зберігала його більше ніж 2 тижні. Якщо їстівний атлас придбав зайву твердість під час зберігання, то потрібно просто скропити його водою з боку крохмалю і дати полежати 1,5-2 хвилини.
Більше подробиць про шоколадний атлас для торта покаже відео-рецепт від ютуб-канала Кексик CUPCAKES.