Атлас з шоколаду для торта - шоколадний декор своїми руками

Атлас з шоколаду для торта – шоколадний декор своїми руками

Сьогодні хочу поділитися своїм досвідом в оформленні тортів і розповім як готувати шоколадний атлас для торта в домашніх умовах. Такий декор ще зустрічається під назвою шоколадний шелк. Його можна готувати з темного або білого шоколаду та покривати кандурином потрібного вам відтінку. Таким чином, можна отримати шоколадний декор для торта різного кольору. Використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото, ви легко і просто зможете приготувати атлас з шоколаду для торта своїми руками. А це дасть вам можливість в домашніх умовах оригінально та красиво оформити торт без мастики.

Для виготовлення атласу нам знадобиться:

  • 20 грам желатину;
  • 20 грам шоколаду (у мене темний);
  • 40 мл питної води (холодної);
  • 1 ч. ложка кондитерського гліцерину;
  • 0,5 ч. ложки без гірки кукурудзяного крохмалю;
  • 0,5 ч. ложки кандурину (у мене золотий).

Як зробити атлас з шоколаду – шоколадний декор для торта

Починаємо приготування з замочування желатину. Ми залишаємо його у воді поки він повністю не набухне.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Ставимо набряклий желатин на водяну баню і повністю його розпускаємо. Не знімаючи желатин з водяної бані, опускаємо в нього шматочки шоколаду.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Спочатку шоколад повинен прогрітися і розм’якнути. Після цього його можна перемішати і з’єднати з желатином та додати гліцерин.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

На силіконовий килимок виливаємо всю гарячу шоколадну масу і розмащуємо її тонким шаром за допомогою спатули. Як тільки розмастили всю масу по килимку, тут же забираємо спатулу в сторону. Я на секунду затримала свою у верхньому правому куті, і вона тут же приклеїлася, трохи зіпсувавши куточок майбутнього атласу. Так що не повторюйте мою помилку.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Залишаємо шоколадний атлас застигати на столі п’ять хвилин, а потім, переносимо килимок в холодильник ще на 5 хвилин. Тільки після того, як атлас застигне повністю, обережно відокремлюємо його від килимка.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Килимок припудрюємо крохмалем і кладемо на нього шоколадний декор. За допомогою пензлика наносимо кандурин.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Потім, сухим руками починаємо протирати поверхню атласа, надаючи йому однорідний блиск по всій поверхні.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Теперь, готовий шоколадний атлас можна прибрати на зберігання. Щільно загорніть його в кілька шарів фольги і тримайте в холодильнику.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Так як мені для декору потрібні золоті смужки, то я розрізала атлас на смуги потрібної ширини.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

У готовому вигляді шоколадний атлас схожий на щільну тканину. З нього легко зробити потрібні фігури, квіти та інші смачні прикраси і їстівні елементи декору для торта.

Атлас з шоколаду - шоколадний декор для торта

Зберігати готовий атлас з шоколаду потрібно в холодильнику загорнутим у фольгу. Я ніколи не зберігала його більше ніж 2 тижні. Якщо їстівний атлас придбав зайву твердість під час зберігання, то потрібно просто скропити його водою з боку крохмалю і дати полежати 1,5-2 хвилини.

Більше подробиць про шоколадний атлас для торта покаже відео-рецепт від ютуб-канала Кексик CUPCAKES.