Бараняча нога запечена в духовці у фользі – це, як не дивно, дуже проста страва. Ще і результат виходить просто неймовірним.М’ясо, приготоване таким способом, є дуже м’яким, ароматним та соковитим. Воно чудово поєднується з рисовим гарніром.
Інгредієнти: Бараняча нога, Вода, Лавровий лист, Сіль, Спеції, Часник
Для приготування страви необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 2,5 кілограма свіжої тазостегнової частини баранини на кісточці;
- 6 зубчиків часнику + 1 чайна ложка крупної солі;
- 200 мілілітрів води + 1 лавровий лист.
А також спеції по 1 чайній ложці:
- насіння зіри (кумина);
- крупної солі;
- сушеного чебрецю;
- суміші перців;
- сушеної паприки;
- 1/3 чайної ложки шафрану.
Як запекти баранячу ногу в духовці у фользі
Ногу треба добре вимити під проточною водою, потім зняти з неї плівки та великі шматки жиру. Далі візьміть часник, почистіть, розріжте навпіл кожен зубок (якщо зубчики великі – тоді на 4 або 6 частин) та покладіть в сіль, і перемішайте. Далі зробіть на м’ясі надрізи гострим ножем та заштовхніть туди часник. Вся нога має бути рівномірно заповнена часником.
Далі натріть ногу спеціями і сіллю.
Після цього візьміть форму зі скла або металу, закрийте її фольгою так, аби вона виступала за бортики, покладіть в неї ногу і закрийте фольгою. І поставте м’ясо в холодильник на 3 години, аби воно добре замаринувалося.
Коли час мине, розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
Перед тим, як поставити ногу в духовку, відкрийте фольгу, додайте води та лавровий листочок, потім щільно закрийте фольгу і можете починати запікати.
Приблизно через дві години нога буде готова і ви зможете прибрати фольгу.
Тепер полийте м’ясо отриманим бульйоном і знову поставте в духовку без фольги, щоб верх став рум’яним.
Ось і все, ваша смачна ароматна ніжка готова.
Готуйте таке смачнюще ніжне м’ясо, подавайте його разом з рисом і насолоджуйтеся такою чудовою стравою разом з друзями і рідними.