Ароматна бараняча нога запечена в духовці у фользі

Бараняча нога запечена в духовці у фользі – це, як не дивно, дуже проста страва. Ще і результат виходить просто неймовірним.М’ясо, приготоване таким способом, є дуже м’яким, ароматним та соковитим. Воно чудово поєднується з рисовим гарніром.

Для приготування страви необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • 2,5 кілограма свіжої тазостегнової частини баранини на кісточці;
  • 6 зубчиків часнику + 1 чайна ложка крупної солі;
  • 200 мілілітрів води + 1 лавровий лист.

А також спеції по 1 чайній ложці:

  • насіння зіри (кумина);
  • крупної солі;
  • сушеного чебрецю;
  • суміші перців;
  • сушеної паприки;
  • 1/3 чайної ложки шафрану.

Як запекти баранячу ногу в духовці у фользі

Ногу треба добре вимити під проточною водою, потім зняти з неї плівки та великі шматки жиру. Далі візьміть часник, почистіть, розріжте навпіл кожен зубок (якщо зубчики великі – тоді на 4 або 6 частин) та покладіть в сіль, і перемішайте. Далі зробіть на  м’ясі надрізи гострим ножем та заштовхніть туди часник. Вся нога має бути рівномірно заповнена часником.

Запечена бараняча нога в духовці у фользі

Далі натріть ногу спеціями і сіллю.

Запечена бараняча нога в духовці у фользі

Після цього візьміть форму зі скла або металу, закрийте її фольгою так, аби вона виступала за бортики, покладіть в неї ногу і закрийте фольгою.  І поставте м’ясо в холодильник на 3 години, аби воно добре замаринувалося.

Ароматна бараняча нога запечена в духовці у фользі

Коли час мине, розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.

режим духовки

Перед тим, як поставити ногу в духовку, відкрийте фольгу, додайте води та лавровий листочок,  потім щільно закрийте фольгу і можете починати запікати.

Приблизно через дві години нога буде готова і ви зможете прибрати фольгу.

Ароматна бараняча нога запечена в духовці у фользі

Тепер полийте м’ясо отриманим бульйоном і знову поставте в духовку без фольги, щоб верх став рум’яним.Ароматна бараняча нога запечена в духовці у фользі

Ось і все, ваша смачна ароматна ніжка готова.

Ароматна бараняча нога запечена в духовці у фользі

Готуйте таке смачнюще ніжне м’ясо, подавайте його разом з рисом і насолоджуйтеся такою чудовою  стравою разом з друзями і рідними.