Будь-який ласун вам скаже, що смачних кремів багато не буває! ? Сьогодні я хочу додати до вашої скарбнички рецептів дивовижно смачний арахісовий крем з вершками та шоколадом. Він відмінно підходить для прошаровування бісквітних, пісочних і медових коржів. Такий вершковий шоколадний крем з арахісової пасти відмінно підійде для заповнення смачних пісочних кошиків чи то тарталеток. Мій покроково оформлений рецепт з фото вам на допомогу. ?
Інгредієнти: Арахісова паста, Вершки, Темний шоколад, Цукрова пудра
Складові:
- вершки від 33% і більше – 300 гр;
- шоколад чорний – 150 гр;
- арахісова паста – 100 гр;
- цукрова пудра – 100 гр або за смаком.
Як приготувати арахісовий крем з вершками та шоколадом
Підготуйте всі продукти: вершки повинні бути добре охолоджені, а шоколад розтопіть на водяній бані або будь-яким зручним для вас способом.
Арахісову пасту можна взяти готову або використайте мій покроковий рецепт, який легко знайдете, перейшовши за посиланням в інгредієнтах.
І так, починаємо збивати вершки з цукровою пудрою. Можете не додавати відразу всю пудру, щоб в кінці відрегулювати його солодкість крем за своїм смаком. Для збивання знадобиться глибока ємність, адже, спочатку вершки сильно бризкають. Починаємо збивати на мінімальній або середній швидкості. Так буде менше бризок.
Вершки починають згущуватися – можна перейти на високу швидкість збивання. Ми досягли м’яких піків – вершки на цій стадії вже густі, але рельєфний слід від міксера на поверхні не зберігається. Зауважу, що так збиті вершки ідеально підходять для додавання в муси.
Але нам потрібно домогтися рельєфного сліду на поверхні і гострих піків – тоді наш крем буде добре тримати форму. Як збиті вершки виглядають на цій, потрібній нам стадії, видно на фото.
Тепер, додаємо розтоплений шоколад і арахісову пасту.
Перемішуємо лопаткою або на найменшій швидкості міксера. Збивати не потрібно – просто змішуємо наш вершковий арахісовий крем до однорідності. Спробуйте його на солодкість, якщо потрібно – додайте цукрової пудри і перемішайте.
Смачний та дуже ніжний, просто повітряний вершково-шоколадний крем з арахісової пасти готовий до застосування.
Скажу по секрету, що цей крем я використовую, щоб приготувати дуже смачний і ніжний бісквітний шоколадно-кавовий торт. Якщо схочете, то легко можете скористатись моїм рецептом.
Зауважу, що якщо у цей вершковий шоколадний крем з арахісової пасти додати розпущений желатин, то вийде смачний шоколадно-арахісовий мус.
Смачних та солодких вам шедеврів!