Арахісовий крем з вершками та шоколадом - смачна начинка для торта і тістечок

Арахісовий крем з вершками та шоколадом – смачна начинка для торта і тістечок

Будь-який ласун вам скаже, що смачних кремів багато не буває! ? Сьогодні я хочу додати до вашої скарбнички рецептів дивовижно смачний арахісовий крем з вершками та шоколадом. Він відмінно підходить для прошаровування бісквітних, пісочних і медових коржів. Такий вершковий шоколадний крем з арахісової пасти відмінно підійде для заповнення смачних пісочних кошиків чи то тарталеток. Мій покроково оформлений рецепт з фото вам на допомогу. ?

Складові:

  • вершки від 33% і більше – 300 гр;
  • шоколад чорний – 150 гр;
  • арахісова паста – 100 гр;
  • цукрова пудра – 100 гр або за смаком.

Як приготувати арахісовий крем з вершками та шоколадом

Підготуйте всі продукти: вершки повинні бути добре охолоджені, а шоколад розтопіть на водяній бані або будь-яким зручним для вас способом.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

Арахісову пасту можна взяти готову або використайте мій покроковий рецепт, який легко знайдете, перейшовши за посиланням в інгредієнтах.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

І так, починаємо збивати вершки з цукровою пудрою. Можете не додавати відразу всю пудру, щоб в кінці відрегулювати його солодкість крем за своїм смаком. Для збивання знадобиться глибока ємність, адже, спочатку вершки сильно бризкають. Починаємо збивати на мінімальній або середній швидкості. Так буде менше бризок.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

Вершки починають згущуватися – можна перейти на високу швидкість збивання. Ми досягли м’яких піків – вершки на цій стадії вже густі, але рельєфний слід від міксера на поверхні не зберігається. Зауважу, що так збиті вершки ідеально підходять для додавання в муси.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

Але нам потрібно домогтися рельєфного сліду на поверхні і гострих піків – тоді наш крем буде добре тримати форму. Як збиті вершки виглядають на цій, потрібній нам стадії, видно на фото.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

Тепер, додаємо розтоплений шоколад і арахісову пасту.

Вершково-шоколадний крем з арахісової пасти для торта і тістечок

Перемішуємо лопаткою або на найменшій швидкості міксера. Збивати не потрібно – просто змішуємо наш вершковий арахісовий крем до однорідності. Спробуйте його на солодкість, якщо потрібно – додайте цукрової пудри і перемішайте.

Арахісовий крем з вершками та шоколадом - смачна начинка для торта і тістечок

Смачний та дуже ніжний, просто повітряний вершково-шоколадний крем з арахісової пасти готовий до застосування.

Арахісовий крем з вершками та шоколадом - смачна начинка для торта і тістечок

Скажу по секрету, що цей крем я використовую, щоб приготувати дуже смачний і ніжний бісквітний шоколадно-кавовий торт. Якщо схочете, то легко можете скористатись моїм рецептом.

Зауважу, що якщо у цей вершковий шоколадний крем з арахісової пасти додати розпущений желатин, то вийде смачний шоколадно-арахісовий мус.

Смачних та солодких вам шедеврів!