В арабській кухні найпопулярнішим салатом є «Табуле», який ідеально підходить до усіх м’ясних страв. Його люблять вегетаріанці та люди, що дотримуються посту.
Інгредієнти: Вода, Зелена цибуля, Зелень петрушки, Крупа булгур, Лимонний сік, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Сіль
Кухня: Арабська кухня
Рецепт приготування незвичного салату досить простий. Головне, мати лише всі необхідні для цього продукти. Для декого найважче знайти крупу булгур або кускус. Покроковий рецепт із фотографіями дозволить кожній українській родині посмакувати східною стравою в себе на кухні.
Складники:
- 80 грамів зелені петрушки (приблизно, 2 пучки);
- 5-6 листочків свіжої м’яти;
- 3 середні томати;
- 75 грамів крупи булгур (можна замінити кускусом);
- 150 мілілітрів води;
- 4 ст. л. соку лимону;
- 2-3 «пір’їни» зелені цибулі;
- третину ч. л. дрібної рожевої чи морської солі;
- дрібка чорного меленого перцю;
- 3 ст. л. оливкової олії (EV).
Як приготувати салат Табуле з булгуром або кускусом
Насамперед, необхідно замочити крупу в гарячій воді, змішаній з лимонним соком.
Набухати булгур повинен приблизно 1 годину. Якщо на це не вистачає часу, то крупу можна довести до кипіння й залишити доти, доки будуть готуватися інші компоненти страви.
Коли булгур набрякне, воду слід злити, а його додавати до салату.
Листочки петрушки слід від’єднати від стебел, помити та обсушити на рушниці. Так само необхідно підготувати листочки м’яти. Позбутися вологи потрібно обов’язково. Після цього процесу, зелень треба дрібно нарізати й відправити в салатник.
Помідори слід розрізати навпіл і, скориставшись чайною ложкою, видалити серцевинку. Її ставити в салат не потрібно. Потім, помідори необхідно нарізати маленькими кубиками та помістити в салатник до зелені.
У цей момент булгур також потрібно відправити до томатів і зелені.
Зелень цибулі необхідно дрібно нарізати й змішати її з салатом. Потім усе потрібно посолити, поперчити, заправити лимонним соком і оливковою олією та перемішати все.
Спробувавши салат і визначивши, чи в ньому є достатня кількість солі, його потрібно відправити в холодильник. Подавати «Табуле» необхідно охолодженим, перед споживанням варто ще раз все перемішати.