Англійський ростбіф з яловичини

Англійський ростбіф з яловичини сміливо можна назвати простіше, тобто яловичиною, запеченою шматком у духовці. Але називати цю страву ростбіфом коротше та ємніше. Рецепт приготування зовсім нескладний і під силу кожній з українських кулінарок.

rostbif

Як приготувати класичний ростбіф із яловичини

Яловичу вирізку слід почистити від плівок і сухожиль, промити, відбити, посолити, поперчити та змастити рослинною олією.

Підготовлене, таким чином, м’ясо необхідно розмістити на решітці, змащеній олією, та відправити в духовку. Під ґратами потрібно встановити деко для того, щоб в нього стікав сік. Смажитися м’ясо повинно на максимальній температурі духовки до коричневого відтінку, біля, 10 хвилин. Після цього, його необхідно перевернути та обсмажити при тій же температурі ще протягом 10 хвилин.

Коли пройде зазначений час, у деко треба долити гарячої води й, поступово знижуючи температуру обсмажування, допікати на мінімальній ще 30-40 хвилин. Готове м’ясо мало б мати рожеву серединку.

Приготовлений ростбіф потрібно нарізати на тонкі пластинки. В Англії таку страву з тушкованого м’яса заведено подавати з відвареними овочами, качанним салатом, йоркширським пудингом. Сік від смаження слід поставити на стіл в окремій тарілці.

Варто зауважити, що англійський ростбіф із яловичини можна смажити й на сковороді.

Складники (кількість продуктів розрахована на 4 порції):

  • кілограм яловичини;
  • рослинна олія або смалець;
  • сіль, перець (за смаком).