Великодні булочки запечені з яйцем – іспанські булочки Мона де Паскуа чи грецька паска Цурекі

Хочу поділитися сьогодні оригінальним оформленням великодніх булочок. Таке оформлення дуже схоже і на грецьку паску Цурекі, і на іспанські великодні булочки Мона де Паскуа. Але я буду робити плетінку не просто з джгутиків тіста, а з джгутиків з трьома різними начинками. Продовжувати читання Великодні булочки запечені з яйцем – іспанські булочки Мона де Паскуа чи грецька паска Цурекі

Сира сирна паска без яєць – зі згущеним молоком і вершками

З давніх-давен сирна паска вважається однією з головних великодніх страв та символізує достаток і добробут. Найчастише її готують без будь-якої  термообробки. У більшій частині рецептів для приготування такої сирої сирної паски використовують сирі яйця, а я намагаюся уникати таких рецептів. Продовжувати читання Сира сирна паска без яєць – зі згущеним молоком і вершками

Здобна паска з білим шоколадом в тісті + глазур для паски з білого шоколаду і вершків

За давніми християнськими віруваннями саме паска є найважливішою стравою на святковому великодньому застіллі. З давніх-давен, майже в кожній хаті пекли різноманітну випічку на Великдень, але саме по паскам можна було судити наскільки вміла і старанна господиня. Продовжувати читання Здобна паска з білим шоколадом в тісті + глазур для паски з білого шоколаду і вершків

Італійська паска панеттоне – смачний італійський кекс з родзинками

У слов’янської паски є італійський родич – святковий кекс Панеттоне. На відміну від нас, в Італії така випічка традиційно подається на Різдво і не покривається глазур’ю. Продовжувати читання Італійська паска панеттоне – смачний італійський кекс з родзинками

Шафранова паска з цукатами і білковою глазур’ю

Напередодні світлого Великодня багато господинь хочуть спекти до свята щось не тільки смачне, але і нове. Хочу запропонувати зробити разом зі мною рецепт, який робила цього року вперше. Це дуже смачна шафранова паска з цукатами і білковою глазур’ю. Продовжувати читання Шафранова паска з цукатами і білковою глазур’ю