М’ясо яловичини – чудовий гастрономічний продукт, який може послужити чудовою основою для ситних домашніх котлеток. Прокрутимо на м’ясорубці відповідний шматок яловичини, доповнимо його подрібненої картоплею, цибулею і спеціями і будемо смажити смачну страву! Продовжувати читання Котлети з яловичини з картоплею – смачні, ситні, економні м’ясні котлети
Тег рецептів: Страви з яловичини
Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти
Коли кажуть «бефстроганов», я одразу уявляю м’ясо, протушковане в сметанному соусі. Але виявляється, що цю традиційну страву можна приготувати по-іншому, не використовуючи сметани та томату. А краще до м’яса зробити підливу з овочів та лимону, вірніше, з цедрою лимону. Продовжувати читання Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти
Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті-бон
Якщо хтось не знає, що таке Ті-бон, розповім: це один із різновидів стейків. Друга назва — «стейк для чоловіків», та про це я розповім пізніше. Спершу, чому «Ті-бон?» Уважно розгляньте шматок м’яса для стейка: усередині видно кісточку, яка схожа на літеру «Т», саме завдяки їй стейк і отримав назву «T-bone». Ця кісточка розділяє два види м’яса: вирізку та філейну частину, водночас вона посилює смак м’яса. А «для чоловіків» його називають через те, що він великий, адже один стейк середньої величини має вагу 350-400 грам. Продовжувати читання Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті-бон
Англійський ростбіф з яловичини
Англійський ростбіф з яловичини сміливо можна назвати простіше, тобто яловичиною, запеченою шматком у духовці. Але називати цю страву ростбіфом коротше та ємніше. Рецепт приготування зовсім нескладний і під силу кожній з українських кулінарок.
Класичний угорський суп-гуляш з яловичини та овочів
Любителям смачненько поїсти угорська кухня пропонує оригінальну страву, що поєднує одразу і перше, і друге. Густий овочевий суп-гуляш з яловичини виходить настільки ситним, що ви надовго позбудетеся почуття голоду.
Продовжувати читання Класичний угорський суп-гуляш з яловичини та овочів
М’ясні боккончіні в соусі з помідорів – смачні м’ясні кульки з сиром
Традиційно боккончіні – італійською Bocconcini – це невеликі, розміром з волоський горіх, сирні кульки з моцарелли, які зберігаються у сироватці. Але сьогодні я пропоную інший італійський рецепт – м’ясні боккончіні в соусі з томатів. Це такі невеличкі круглі рулетики, в яких шматочки сиру загорнуті у відбите м’ясо і сформовані у вигляді кульок. За схожість з сирними кульками італійці цю страву також називають боккончіні, а ми ж назвемо її по-простому – смажені м’ясні кульки, фаршировані сиром та тушковані у томатному соусі.
Продовжувати читання М’ясні боккончіні в соусі з помідорів – смачні м’ясні кульки з сиром
Суп гуляш угорський рецепт, з яловичини
Спробуйте приготувати угорський суп-гуляш за класичним рецептом цієї національної кухні. Найчастіше його готують з яловичини. Саме такий рецепт гуляшу і пропонуємо тут.
Продовжувати читання Суп гуляш угорський рецепт, з яловичини