Традиційний віденський штрудель з яблуками з тіста філо

Шанувальники смачної випічки добре знайомі з віденським штруделем. Цей десерт родом з Австрії готується з прісного витяжного тіста з начинкою із яблуками, вишнями та сиром. Рецепт смачного хрусткого рулету поступово розійшовся по всьому світу в різних варіаціях, тому сьогодні можна зустріти штруделі і з листкового тіста, і з різноманітними несолодкими начинками (м’ясом, рибою чи яйцями). Продовжувати читання Традиційний віденський штрудель з яблуками з тіста філо

Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах

Сьогодні в супермаркеті можна запросто купити будь-яку екзотику, в тому числі, й витяжне тісто Філо (filo або phila). Але, коштує воно не дуже дешево. Якщо ви не готові платити за нього, та маєте час і натхнення готувати власними руками, то можна запросто замісити тісто вдома на власній кухні. Для тих, хто не знає що це тісто Філо скажу, що це саме просте прісне тісто, яке саме завдяки особливостям приготування і називають витяжним. Адже, у процесі розкочування його необхідно ще й витягувати в різні боки.  Продовжувати читання Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах