Італійська піца Стромболі – піца-рулет

Історія виникнення рецепту піци Стромболі досить цікава. Вважається, що він був заснований в Сполучених Штатах Америки італійськими мігрантами. Назва страви, ймовірно, походить від італійського острова Стромболі. Проте в США рецепт набув розголосу після виходу в 1950 році на екрани фільму “Стромболі”. Вперше страва була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон, США. Продовжувати читання Італійська піца Стромболі – піца-рулет

Мариноване куряче філе в кунжуті в духовці

Курка — неймовірно поширений продукт. На просторах інтернету існує, напевно, понад 1000 страв з цього м’яса. Саме багатогранність продукту є причиною такої численності. Курка набуває різних смаків у залежності від спецій та способу приготування. Цей продукт використовується в національних кухнях Грузії, Індії, Франції та інших країн світу. Продовжувати читання Мариноване куряче філе в кунжуті в духовці

Салат з яблуком з селери і моркви – “Пікантний”: рецепт з фото

Салат з яблука та селери має привабливий вигляд та пікантний смак.  Ця вітамінна тарілка гарантовано прикрасить будь-який святковий стіл і обов’язково отримає позитивні відгуки від ваших гостей.  До речі, цей салат можна приготувати й на Яблучний Спас без порушення Успенського посту.

Продовжувати читання Салат з яблуком з селери і моркви – “Пікантний”: рецепт з фото

Варене сало в цибулинні, смачне сало з перцем і часником або попрікашка

Сьогодні я поділюся з вами рецептом вареного сала в цибулинні.  Маринується воно з червоним перцем та часником.  Результат – дивовижний!  Сало виходить надзвичайно ніжним.  А якщо ви візьмете сало з прошарком м’яса, то воно й охолонути не встигне!  Тож беріть великий шматок і смакуйте із задоволенням.

Продовжувати читання Варене сало в цибулинні, смачне сало з перцем і часником або попрікашка

Гарячі рулетики з лаваша з начинкою з картоплі та сосискою

Багатьом подобаються рулети з лаваша з різними начинками. Найпростіше та дуже смачно, якщо наповнити їх товченою картоплею та сосисками. Продовжувати читання Гарячі рулетики з лаваша з начинкою з картоплі та сосискою

Узбецькі коржики в духовці або патир узбецький із кунжутом

Смачні коржі є улюбленою випічкою багатьох господинь в усіх країнах світу. В італійців такий домашній хліб із начинкою заведено називати фокаччею або піцою. На Близькому Сході й Кавказі печуть лаваші, індійська кухня пропонує свій варіант коржів, що називаються чапаті. Продовжувати читання Узбецькі коржики в духовці або патир узбецький із кунжутом

Справжній французький багет турбійон з кунжутом

Українська кухня має безмежну кількість сортів і рецептів приготування традиційного хліба, так і в французів є багато різновидів багетів. Зробити самостійно справжній французький багет турбійон (Tourbillon), що в перекладі означає «вихор», зовсім не складно.
Продовжувати читання Справжній французький багет турбійон з кунжутом

Кунжутна паста тахіні

Тахіні (тахина, сезамова паста) – це паста, яка виготовляється на основі кунжутного насіння. Її батьківщина – Близький Схід. Вона використовується для приготування багатьох страв, тому вам варто знати, як самостійно зробити таку пасту. Продовжувати читання Кунжутна паста тахіні

Картопляні палички в духовці – хрустке печиво з картопляного пюре з кунжутом і паприкою

Майже у всіх і майже зажди залишається вчорашнє картопляне пюре, з якого, до речі, можна зробити картопляне тісто та спекти в духовці дуже смачне й рум’яне печиво з паприкою та кунжутом. Спекти картопляні палички в духовці досить просто, особливо, якщо користуватися фоторецептом. Продовжувати читання Картопляні палички в духовці – хрустке печиво з картопляного пюре з кунжутом і паприкою

Швидка лазанья без тіста, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Лазанья – це традиційна італійська страва, яку можна готувати як з тістом, так і без. І зараз пропонуємо вам простий рецепт лазаньї без тіста.
Продовжувати читання Швидка лазанья без тіста, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель