Печінка по-італійськи

Запечена в духовці з помідорами і сиром печінка – смачна страва, яку легко і досить швидко можна приготувати. Цей простий рецепт печінки по-італійськи знадобиться господиням як для повсякденного харчування, так і при підготовці до свята.

Продовжувати читання Печінка по-італійськи

Яєчня по-італійськи

Зробити яєчню можна безліччю різних способів. Ми пропонуємо приготувати оригінальну яєчню з помідорами. Рецепт і технологія приготування належить до італійської кухні.

Продовжувати читання Яєчня по-італійськи

Салат по-італійськи

Цей рецепт італійського салату містить в собі унікальне поєднання продуктів, які, як правило, не зустрічаються в одному рецепті. Але в італійських салатах »не можливе – можливо” і, в цьому салаті ми маємо фантастичне з’єднання маринованого оселедця і м’яса, яблук і цибулі і зауважте, що страва приготовлена без картоплі. Наскільки смачно виходить дізнаєтеся, коли зробите самі.

Продовжувати читання Салат по-італійськи

Салат по-міланськи

Італійський салат з макаронами дуже схожий на пасту, але, після з’єднання всіх інгредієнтів, повторній тепловій обробці не піддається і подається на стіл в холодному вигляді. Цей рецепт називається просто – макаронний салат по-міланськи.

Продовжувати читання Салат по-міланськи

Суп яєчний по-римськи

Суп з яйцем по-римськи готується дуже просто. Рецепт цього італійського супу, по суті, форма подачі м’ясного бульйону. Виходить оригінально і дуже смачно.

Продовжувати читання Суп яєчний по-римськи

Макарони – Паста Аскіутта

Паста Аскіутта, це, по суті, макарони з шинкою в томатному соусі. В італійській кухні прийнято відварені макарони (по італійськи – пасту) відразу з’єднувати з окремо приготовленим соусом і тертим сиром, найчастіше, піддаючи ще раз нетривалої тепловій обробці. Рецепт приготування пасти Аскуітта в домашніх умовах гранично простий.

Продовжувати читання Макарони – Паста Аскіутта

Різотто з овочів

Різотто з овочів – ситна і корисна страва з рису, яка, нарівні з піцою або спагетті, служить візитівкою італійської кухні. Цей рецепт приготування не містить звичних для цієї страви м’яса, риби або інших морепродуктів. Тут тільки рис і овочі.

Продовжувати читання Різотто з овочів

Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном – неаполітанська листкова булочка з начинкою

Достатньо один раз спробувати ніжне листкове тістечко сфольятелла (Sfogliatella), щоб закохатися у цей італійський, а точніше, неаполітанський десерт на все життя. Секрет такої популярності надзвичайно простий – поєднання чарівного хрусткого тіста та легкого вершково-лимонного після смаку. Самостійно приготувати цей смачний десерт в домашніх умовах не так вже й просто. Але, як то кажуть, було б бажання.
Продовжувати читання Тістечко сфольятелла з рікоттою і лимоном – неаполітанська листкова булочка з начинкою

Лазанья без соусу бешамель Da due soldi або Два гроша

На весь світ відома традиційна італійська запіканка – лазанья, яка складається з пластів тіста (або спеціальної пасти), що чергуються з м’ясними, грибними та овочевими шарами під ніжним вершковим соусом. Зв’язуючим компонентом страви, зазвичай, служить тертий сир, який плавиться при запіканні та поєднує шари цієї смачної запіканки.
Продовжувати читання Лазанья без соусу бешамель Da due soldi або Два гроша

Тісто для сфольятелле – італійське листкове тісто для випічки

Італійське місто Неаполь славиться своїм ніжним десертом під назвою сфольятелла (Sfogliatella). Це смачні повітряні тістечка, що готуються із тонкого листкового тіста. В якості начинки традиційно використовується сир Рікотта. Пропоную спробувати приготувати італійське листкове тісто для сфольятелле в домашніх умовах. Звісно, процес це кропіткий та доведеться трошки попрацювати. Але можна зробити це тісто заздалегідь та зберігати в морозильній камері до потрібного моменту.  Продовжувати читання Тісто для сфольятелле – італійське листкове тісто для випічки