Свіжі пресовані дріжджі – інгредієнт, який часто багатьма господинями використовується при готуванні домашньої випічки. Сьогодні я вирішила спекти смачні пишні дріжджові оладки на молоці. У рецепті я взяла свіжі дріжджі для замісу тіста на оладки, але, в принципі, можна використовувати і сухі. Оладки, приготовані на молоці і свіжих дріжджах, мають ніжну і пористу структуру. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як легко і просто кожен може зробити вдома оладки на дріжджах і молоці.
Складові дріжджового тіста на оладки:
- свіжі дріжджі – 10 гр;
- цукор – 1 ст. ложка;
- свіже коров’яче молоко – стакан;
- борошно (в/г, пшеничне) – стакан;
- яйце – 1 шт .;
- сіль – щіпка;
- олія рослинна – 3 ст. ложки.
Як приготувати оладки на дріжджах і молоці
Для того, щоб зробити дріжджове тісто на молоці для домашніх смачних оладок, приготування почнемо з того, що в обрану ємність кришимо дріжджі. Підсипає до них цукор. Сахара можна взяти побільше, якщо ви любите поласувати солоденьким. 🙂
Теплим молоком (приблизно 38 градусів) заливаємо дріжджі і перемішуємо так, щоб інгредієнти розчинилися повністю.
У молочно-дріжджову суміш засипаємо 2 або 3 столові ложки просіяного борошна. Перемішуємо та залишаємо опару в теплому місті на 15 хвилин.
Опара «підросла», до неї розбиваємо яйце та перемішуємо.
Засипаємо борошно що залишилося, кидаємо дрібку солі. Інгредієнти добре змішуємо – так, щоб не було грудок.
Дріжджове тісто на оладки ставимо в тепло ще на півгодинки.
Смажимо оладки на дріжджах і молоці так само, як і звичайні: на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії.
Видаляємо залишки олії після смаження, переклавши випічку зі сковороди на паперові серветки.
Пишні оладки на дріжджах і молоці смачні як зі сметаною, так і з будь-яким солодким закладуванням, медом або згущеним молоком.
З чим би ви не подали страву на стіл, в будь-якому випадку, це відмінний варіант для ранкового перекусу! 🙂 Приємної всім трапези!