Якщо вам подобається домашнє куховарство, і конкретно – пироги, то даний рецепт, я впевнена, знайде свою гастрономічну нішу в ваших кулінарних записах. Сьогодні буду пекти дуже смачний пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна. Запропонований спосіб випічки домашнього пирога містить в своєму складі (в тесті) цельнозернове борошно, яке надає випічці незвичайний і дуже цікавий смак. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно спекти дома цей простий але смачний пиріг з цільнозернового борошна з куркою і рисом в духовці.
Складові:
- ц/з борошно – 1 склянка;
- борошно в/г – 1 стакан;
- молоко – ¾ склянки;
- дріжджі сухі – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 1 ч. ложка;
- яйце стандартне – 1 шт .;
- сіль – за смаком;
- куряча грудка – 300 гр;
- морквина – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- масло рослинне – 3 ст. ложки;
- спеції за смаком;
- рис відварний – ¾ склянки.
Як приготувати пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна
Тісто для нашої домашньої випічки з використанням популярного та корисного цільнозернового борошна замішуємо так: обидва види борошна пропускаємо упереміш через дрібне сито, кидаємо сухі дріжджі, цукор та пару дрібок солі, перемішуємо. В борошняну суміш розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко (температура 36-38 градусів). Замішуємо тісто з цільнозернового борошна і «ховаємо» його в тепле місце на годинку. Готове тісто, яке помітно зросло, обминаємо та ділимо на 2 нерівні частини.
Частину, яка за розміром більша, розкатуємо та викладаємо на деко.
Розміщуємо поверху рівномірно курячу начинку з обсмажених шматочків курячого філе, відвареного рису та підсмажених подрібнених овочів приправлених спеціями.
Другу частину тіста, теж, розкатуємо та покриваємо начинку як на фото.
Защіплюємо краї тіста, а посередині робимо отвір.
При 180 градусах дріжджовий пиріг з цільнозернового борошна тримаємо в духовці 30 або 35 хвилин.
Готовий закритий пиріг витримуємо під рушником, щоб тісто стало ніжніше та м’якше.
Нарізаний на порційні шматки пиріг з куркою та рисом можна подавати з першими стравами, салатами або напоями.
Смачних вам пирогів і приємною всім трапези!