Більшість господинь готує пельмені використовуючи каструлю. Простіше кажучи, пельмені відварюються в киплячій воді з додаванням солі та спецій. Але є й інші способи приготувати на обід або вечерю смачні і ситні пельмені. У цьому покроково оформленому рецепті з фото я розповім як запекти пельмені в горщиках в духовці.
Складові запеченої страви:
- пельмені заморожені – 200 гр;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- масло рослинне – 30 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- прованські трави – за бажанням.
Як приготувати пельмені в горщиках в духовці
Приготування цієї цікавої та незвичайної запеченої страви почнемо з смаження овочів. Займемося спочатку очищенням морквини і ріпчастої цибулі. Подрібнюємо морквину на тертці, а цибуля просто нашинкуємо маленькими шматочками.
Додаємо для смаження овочевої нарізки олію до сковороди. Підігріваємо її, а потім кладемо у пательню подрібнену моркву з цибулею. Овочі підсмажуємо до м’якості.
Відразу включаємо духовку, виставивши температурний режим на 210-220 градусів. У горщик для запікання викладаємо столову ложку засмажених овочів.
Заповнюємо горщик замороженими пельменями (домашніми або ж купованими).
Покриваємо пельмені залишком підсмажених овочів.
Доводимо до смаку сіллю, додаємо прованські трави та перчик.
Заливаємо (але не повністю) пельмені кип’яченою водою або бульоном, накриваємо кришкою та ставимо в піч.
Пельмені в горщиках в духовці тримаємо 25-30 хвилин.
Увага: краще горщики в духовку ставити у формі для запікання або будь-якому іншому піддоні, тому що вода при кипінні може виливатися назовні. В цьому випадку, краще кришки з горщиків прибрати.
Подавати смачні пельмені запечені в горщику можна зі сметаною, кетчупом, гірчично-медовим чи іншим вашим улюбленим соусом та свіжою зеленню. Смачного!