Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

У моїй родині всі люблять випічку з листкового тіста. Магазинне я не купую принципово, а кожен раз готувати його самостійно з дотриманням всієї технології не завжди є час і бажання. Саме тому у мене в записниках зібралося багато рецептів, які дозволяють приготувати швидке листкове дріжджове тісто. Готується воно спрощеним способом, а на виході швидко виходить відмінна випічка. Сьогодні я хочу поділитися з вами таким простим рецептом і приготувати дуже смачне печиво з листкового дріжджового тіста. Готується воно швидко і просто, і головне, порадує вас своїм смаком і слоїстістю. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно зробити листкове дріжджове тісто швидкого приготування в домашніх умовах.

Складові:

  •     борошно – 500 гр;
  •     сухі дріжджі – 10 гр;
  •     маргарин – 250 гр;
  •     сметана будь-якої жирності – 250 гр.

Як зробити печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Сухі дріжджі висипте в ємність зі сметаною і розмішайте. До речі, замість сухих можна взяти 30 гр пресованих дріжджів.

Швидке листкове печиво з дріжджового тіста

Розітріть холодний маргарин з борошном до отримання крихти. Я це роблю просто руками і максимально швидко.

Швидке листкове печиво з дріжджового тіста

Додайте сметану суміш і замісіть тісто. Якщо воно виходить занадто липким і рідким, не бійтеся досипати трохи борошна. Залишилося зібрати тісто в кулю і, накривши рушником, відправити його прямо в холодильник на 2 години. Цукру в тесті немає, я про нього не забула. 🙂 Листкове тісто готують прісним, трохи солонуватим, так що все йде за планом.

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Через 2 години (можна і пізніше) беремося за роботу. Наше швидке листкове дріжджове тісто практично не збільшується в обсязі – так і повинно бути.

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Тісто для цього печива розкатуємо досить товстим шаром. У мене товщина шару не менше 1 см. Звичайною склянкою або спеціальними формочками видавіть печиво. До цього етапу можна залучити маленьких помічників, якщо вони є в наявності. 🙂

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Вирізане печиво з листкового тіста викладіть на деко, рекомендую вистелити його пергаментом.

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Випікати наші вироби бажано при 180 градусах 10-15 хвилин, попередньо розігрівши духовку. Орієнтир готовності – апетитний рум’янець. 🙂

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Готове дуже смачне печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування рекомендую ще гарячим щедро посипати цукровою пудрою. Як варіант, ще перед випічкою можна вмочити сирі заготовки однією стороною в цукор і викласти їх на деко, звичайно, цукрової стороною вгору. При такому способі приготування пудра не знадобиться.

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Спробуйте обидва варіанти випічки і виберіть для себе свій улюблений.

Печиво з листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Навіть на фото добре видно, яким гарним виходить домашнє печиво з листкового дріжджового тіста. Рекомендую його як доповнення до солодкого чаю або кави. Смачних вам шедеврів !!!