Для смачних і ситних пирогів або апетитних пиріжків можна приготувати найрізноманітніші начинки, серед яких особливе місце займає дієтична куряча начинка. Як правило, для її приготування використовується куряче філе. Ця частина птиці добре і легко обробляється і швидко готується. У нашому рецепті куряче м’ясо доповнено відвареним рисом і пасерованими овочами. Детально про те, як готується начинка з куркою і рисом, цибулею і морквою в покроково оформленому рецепті з фото.
Складові:
- куряче філе – 400 гр;
- рис – 0,5 склянки;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- олія рослинна – 60 мл;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за бажанням.
Як зробити начинку з курки і рису для пирога або пиріжків
Приготування начинки починаємо з того, що відразу ставимо варитися рис. Варимо його так само, як і на салат – у великій кількості води. Готовий рис відкидаємо на сито і промиваємо під холодною водою.
Поки рис охолоджується, займемося курячим філе. Нарізаємо м’ясо кубиком або дрібними шматочками будь-якої форми. Перекладаємо курячу нарізку в сковороду, в якій потрібно розігріти частину рослинної олії. Підсмажувати шматочки курки будемо на помірному вогні, не забуваючи перемішувати.
Паралельно підготуємо інші інгредієнти для начинки. Очистимо морквину і цибулю. Подрібнимо цибулю на невеличкі коцки, а моркву треба просто натерти.
У другу сковороду наллємо олію, що залишилася. Овочі пасеруємо на середньому вогні до м’якості.
Сильно підсмажувати курячі шматочки не потрібно, достатньо, щоб вони покрилися рум’янцем. Перекладаємо підготовлені курячі шматочки зі сковороди в миску і охолоджуємо.
Додаємо в миску до курки холодний відварений рис.
Викладаємо до інгредієнтів піджарку з овочів.
Приправляємо за смаком курячу начинку з рисом сіллю, можна присипати додатково меленим перчиком.
Перемішуємо.
Смачна начинка з куркою і рисом для домашніх пиріжків і пирогів готова!
Сьогодні я буду пекти простий і дуже смачний курячий пиріг з дріжджового тіста, замішаного з використанням цільнозернового борошна.
Але ви можете використовувати для випічки своє улюблене тісто для пирогів або пиріжків. Приємного вам куховаріння та смачної дріжджової випічки! 🙂