Багато господинь використовують у своїй кулінарній практиці цельнозернове пшеничне борошно. Популярність продукту пояснюється просто: цільнозернове борошно дуже корисне для нашого організму. Пропонуємо спекти з нього млинці на сніданок, вечерю або просто до перекусу. Цельнозернове борошно для приготування тіста на млинці доповнимо звичайним – пшеничним, вищого гатунку. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто спекти смачні та дієтичні тонкі млинці з цільнозернового борошна.
Складові:
- борошно цільнозернове (пшеничне) – 0,5 склянки;
- борошно пшеничне (в/г) – 0,5 склянки;
- яйце куряче – 2-3 штуки;
- вода тепла – 1 стакан;
- молоко – 1 стакан;
- сіль – ¾ ч. ложки;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- масло рослинне – 3 ст. ложки.
Як приготувати млинці з цільнозернового борошна на молоці та воді
Приготування тіста почнемо з того, що розбиваємо у миску пару курячих яєць. Якщо вони маленького розміру, то кількість можна збільшити на одне. Підсипаємо відразу ж до яєць цукор і трохи солі.
Шляхом збивання міксером інгредієнти перемішуємо для отримання однорідної солодкої яєчної маси.
У масу що вийшла заливаємо молоко змішане з теплою водою. Перемішуємо знову.
Тепер, через дрібне сито пропускаємо в миску спочатку пшеничне звичайне борошно. Перемішуємо вінчиком.
Слідом засипаємо цельнозернове борошно. Знову перемішуємо інгредієнти.
Замішаному млинцевому тісту даємо постояти в спокої хвилин 7-10. Потім підливаємо до нього 2 столові ложки рослинної олії.
Печемо млинці з цільнозерновий борошна так само як і звичайні: на розпеченій змащеній маслом пательні.
Ось така стопка тонких млинців з дірочками виходить із заявлених інгредієнтів.
Подавати ажурні смачні тонкі млинці з цільнозерновий борошна можна і зі сметаною, і з солодкими доповненнями: джемом, варенням, медом.
Приємного та корисного вам перекусу! 🙂