Дієтичний і дуже смачний м’ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем – французька холодна закуска. Блюдо може служити не тільки прикрасою вашого святкового столу, але так само прекрасно підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і потребує білкової їжі на кожний день. Приготувавши цей курячий террін, ви отримаєте смачну і корисну закуску одночасно. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі нюанси приготування страви.
Для приготування терріна нам знадобиться:
- 1 штука ріпчастої червоної цибулі;
- 850 гр філе курчати;
- 1 великий перець жовтого кольору;
- 4 штуки печориці середнього розміру;
- 2 пера зеленої цибулі + 2 пера цибулі для прикраси;
- 1,5 ч. ложки дрібної морської солі;
- 0, 5 ч. ложки чорного перцю;
- ¼ ч. ложки каррі;
- 1 невелика гілочка свіжого розмарину;
- 120 грам білків (4-5 шт.) + щіпка солі.
Як приготувати террін з курки з грибами і жовтим перцем в духовці
Приготування починається з того, що червону цибулю нарізаємо крупно на кубики та підсмажуємо на оливковій олії.
Поки цибуля смажиться на сковороді, ми нарізаємо філе курчати на невеликі шматочки і змішуємо його з маленькими шматочками шампіньйонів, які ми так само нарізаємо вручну. Потім змішуємо ці три інгредієнти в салатник.
Далі, нарізаємо жовтий перець, 2 пера цибулі, поміщаємо їх в салатник і вводимо всі спеції. Перемішуємо і відставляємо в сторону.
Саме час включити духовку для розігріву до 180°С. Поки духовка гріється, приступаємо до збивання білків з дрібкою солі, до стійких піків. По закінченню збивання переверніть чашу з білками догори ногами, вони не повинні випадати з неї.
У два прийоми вводимо білки за допомогою ложки або лопатки в м’ясний фарш.
Фольгою закриваємо дно форми і викладаємо в неї террін.
Зверху також закриваємо форму фольгою. Ставимо на середній рівень в духовку на 40 хвилин.
Через 40 хвилин знімаємо верхній шар фольги і продовжуємо запікання ще 15 хвилин. Охолоджуємо террін під пресом. Для цього закрийте верх запіканки харчовою плівкою, покладіть досочку, а на неї покладіть що-небудь вагою від 800 до 1000 грам. Прес тримаємо до повного охолодження страви.
Тепер можна прибрати прес, накрити форму плоскою тарілкою або дошкою, перевернути і зняти форму. Потім, видаляємо фольгу. Прикрашаємо готовий дієтичний м’ясний террін шматочками зеленої цибулі або на свій розсуд.
Подаємо террін з курки з грибами та перцем як холодну закуску з м’яса, попередньо нарізавши на шматочки.
Сподіваюся, що і вам припаде до смаку така проста і смачна м’ясна запіканка на французький манер. 🙂