М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

М’ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Дієтичний і дуже смачний м’ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем – французька холодна закуска. Блюдо може служити не тільки прикрасою вашого святкового столу, але так само прекрасно підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і потребує білкової їжі на кожний день. Приготувавши цей курячий террін, ви отримаєте смачну і корисну закуску одночасно. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі нюанси приготування страви.

Для приготування терріна нам знадобиться:

  • 1 штука ріпчастої червоної цибулі;
  • 850 гр філе курчати;
  • 1 великий перець жовтого кольору;
  • 4 штуки печориці середнього розміру;
  • 2 пера зеленої цибулі + 2 пера цибулі для прикраси;
  • 1,5 ч. ложки дрібної морської солі;
  • 0, 5 ч. ложки чорного перцю;
  • ¼ ч. ложки каррі;
  • 1 невелика гілочка свіжого розмарину;
  • 120 грам білків (4-5 шт.) + щіпка солі.

Як приготувати террін з курки з грибами і жовтим перцем в духовці

Приготування починається з того, що червону цибулю нарізаємо крупно на кубики та підсмажуємо на оливковій олії.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Поки цибуля смажиться на сковороді, ми нарізаємо філе курчати на невеликі шматочки і змішуємо його з маленькими шматочками шампіньйонів, які ми так само нарізаємо вручну. Потім змішуємо ці три інгредієнти в салатник.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Далі, нарізаємо жовтий перець, 2 пера цибулі, поміщаємо їх в салатник і вводимо всі спеції. Перемішуємо і відставляємо в сторону.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Саме час включити духовку для розігріву до 180°С. Поки духовка гріється, приступаємо до збивання білків з дрібкою солі, до стійких піків. По закінченню збивання переверніть чашу з білками догори ногами, вони не повинні випадати з неї.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

У два прийоми вводимо білки за допомогою ложки або лопатки в м’ясний фарш.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Фольгою закриваємо дно форми і викладаємо в неї террін.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Зверху також закриваємо форму фольгою. Ставимо на середній рівень в духовку на 40 хвилин.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Через 40 хвилин знімаємо верхній шар фольги і продовжуємо запікання ще 15 хвилин. Охолоджуємо террін під пресом. Для цього закрийте верх  запіканки харчовою плівкою, покладіть досочку, а на неї покладіть що-небудь вагою від 800 до 1000 грам. Прес тримаємо до повного охолодження страви.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Тепер можна прибрати прес, накрити форму плоскою тарілкою або дошкою, перевернути і зняти форму. Потім, видаляємо фольгу. Прикрашаємо готовий дієтичний м’ясний террін шматочками зеленої цибулі або на свій розсуд.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Подаємо террін з курки з грибами та перцем як холодну закуску з м’яса, попередньо нарізавши на шматочки.

М'ясний террін з курки з грибами та жовтим перцем в духовці

Сподіваюся, що і вам припаде до смаку така проста і смачна м’ясна запіканка на французький манер. 🙂