Смачні та ситні курячі пельмені приготувати зовсім не складно в домашніх умовах. Спершу потрібно просто замісити для них тісто, використовуючи як завжди пшеничне борошно, яйце і воду. А ось фарш для наших дієтичних домашніх пельменів приготуємо не традиційний свино-яловичий, а з курячої грудки.Саме ця частина куриці найбільше підходить для приготування фаршу. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко і просто освоїти приготування страви.
Складові:
- куряча грудка – 1 штука;
- борошно – 2 склянки;
- вода тепла – ¾ склянки;
- яйце куряче – 1 штука;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Як приготувати курячі пельмені з фаршем з курячої грудки
У миску потрібного розміру просіваємо заявлену кількість пшеничного борошна. Для того, щоб замісити якісне та еластичне тісто для пельменів бажано брати борошно вищого гатунку.
Кидаємо в борошно трохи менше чайної ложки солі, перемішуємо так, щоб в центрі утворилася воронка. У неї розбиваємо одне куряче яйце. Злігка перемішуємо.
Підливаємо невеликими частинами теплу воду та відразу починаємо вмішувати її в борошно.
Продовжуємо заміс пельменного тіста вже на столі. При правильному замісі воно виходить м’яким та еластичним. Готове тісто накриваємо рушничком і поки прибираємо в сторону. Беремося за підготовку курячого фаршу для пельменів.
Курячі грудки знімаємо з кістки і нарізаємо шматочками. Увага: щоб м’ясні шматочки легко прокручувалися, вони повинні бути трохи замороженими.
Перекручуємо курячі шматочки через м’ясорубку або подрібнюємо їх у блендері. За бажанням, разом з куркою можна прокрутити і трохи ріпчастої цибулі. Приправляємо курячий фарш з грудки сіллю, додаємо смаку меленим перчиком і перемішуємо.
Тісто розкатуємо в тонкий пласт, на якому вирізаємо круглі заготовки для пельменів.
Чайною ложкою розкладаємо курячий фарш на підготовлене тісто.
Защіплюємо края тіста та формуємо курячі пельмені класичним способом або на свій розсуд.
Готові домашні пельмені з курячим фаршем відразу відварюємо в киплячій воді або відправляємо для заморозки в холодильник.
Смачну страву подаємо на стіл зі сметаною, оцтом, гірчицею або вашими улюбленими соусами. Приємного всім апетиту!