Ніжний і дуже смачний крем тірамісу з маскарпоне і вершками прийшов до нас з італійської кухні і сьогодні дуже популярний. Сирний сир маскарпоне, що становить основу крему, в наш час можна купити в багатьох супермаркетах, а значить, і класичний італійський крем тірамісу кожної господині під силу зробити в домашніх умовах. Ласуни знають, що десерт, який має в своїй основі декілька начинок або видів крему завжди буде у виграшній позиції. Я сьогодні із задоволенням ділюся ще одним і викладаю свій перевірений і простий рецепт крему тірамісу без яєць з покроково зробленими фото.
Нам для крему знадобиться:
- 250 грам (1 банка) вершкового сиру Маскарпоне тірамісу;
- 250 грам 33% охолоджених вершків;
- 180 грам ванільною цукрової пудри.
Як зробити крем тірамісу з маскарпоне і вершками
Я використовую для приготування вже готовий, куплений у магазині, сир маскарпоне тірамісу. Він виглядає як на фото.
Перекладаємо його для збивання в діжу міксера. Потім, включаємо низьку швидкість і починаємо збивати. Ніжний творожний сир повинен мати консистенцію м’якої та однорідної маси. Тепер, всипаємо всю порцію цукрової пудри і ще раз все разом збиваємо.
Далі, вливаємо холодні вершки і продовжуємо збивати. Вершки обов’язково мають бути холодні – діставати заздалегідь з холодильника їх не треба. Збиваємо спочатку на середній, а потім на високій швидкості. Потрібно досягти збільшення обсягу вершків і, звичайно ж, стійкої консистенції крему.
Коли крем тірамісу з маскарпоне і вершками зіб’ється до такого стану як на фото, то відразу перекладаємо його в кондитерський мішок, витримуємо в холодильнику близько 40 хвилин та використовуємо за призначенням. До прикладу, зліплюємо пісочне печиво, або наповнюємо еклери.
Якщо ви приготували крем тірамісу з маскарпоне і вершками заздалегідь, то просто перекладіть його в креманку, затягніть плівкою та відкладьте в холодильник до моменту застосування.
Використовуючи мій покроковий рецепт з фото, приготуйте і ви у себе вдома популярний італійський крем і переконайтеся, що він дуже простий у приготуванні, але в той же час, смачний і ніжний по своїй текстурі.