Прийнято вважати, що млинці – це блюдо, що відноситься до слов’янської кухні. Але і інші народи люблять здавна цю випічку. Ось, наприклад, у башкирській кулінарії печуть невеликі млинці, які називаються коймак. Замішують башкирські млинці з прісного тіста на воді, а від традиційних, звичних для нас млинців вони відрізняються розміром та способом замісу тіста. Подробиці їх приготування в наведеному нижче покроково оформленому рецепті з фото.
Складові страви:
- яйце куряче – 1 штука;
- вода (тепла прокип’ячена) – 1 склянка;
- цукровий пісок – 2 або 3 ст. ложки;
- сіль – щіпка;
- масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. ложка;
- борошно – 1 склянка;
- жир – для змащення сковороди.
Як приготувати коймак – млинці з прісного тіста
Поділяємо куряче яйце на складові – жовток і білок. Жовток перекладаємо в миску, до нього підсипає бажану порцію цукру. Перетираємо інтенсивно інгредієнти або виделкою, або використовуємо міксер.
Переливаємо в суміш, що вийшла у процесі змішування теплу воду. Перемішуємо.
Далі, додаємо супову ложку розтопленого вершкового масла. Знову все інгредієнти перемішуємо.
Разом з сіллю засипаємо в миску просіяне борошно.
Знову тісто для млинців ретельністю перемішуємо.
Відкладений білок збиваємо. Збиту масу акуратно вводимо в млинцеве тісто і перемішуємо знову. Особливе тісто для башкирських млинчиків готове.
Змащуємо сковороду жиром, наприклад, рослинним маслом, та викладаємо на сковороду суповою ложкою тісто в формі оладок.
Чекаємо коли коймаки підрум’яняться з одного боку та перевертаємо на інший бік.
Ніжні і смачні млинці на воді готові. Всім приємного перекусу!
Сподіваюся, що і вам сподобаються оригінальні башкирські млинці-коймак з тіста на вершковому маслі.