Іноді немає часу на довгі приготування, але душа бажає чогось смачненького на завершення трапези. Не знаю, як у вас, але у мене всі домочадці регулярно просять солоденького. 🙂 Тому, для мене смачні та швидкі рецепти особливо актуальні. Сьогодні я хочу розповісти як спекти апетитний кавово-шоколадний пиріг з горіхами та чорницею. Його відрізняє м’яке, ніжне, ніби чуть вологе тісто, чудовий аромат, швидкість і простота приготування, а також, доступні продукти. Скажу відразу, такий чорничний пиріг я готую на кислому молоці, але ви можете завести тісто на йогурті, кефірі або сметані – результат вас порадує в будь-якому випадку. Як зробити таку смачну і швидку випічку демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Складові пирога:
- кефір або кисле молоко – 1 ст .;
- борошно – 2 ст .;
- яйця курячі – 3 шт .;
- цукор – 160 гр;
- ванілін – на кінчику ножа;
- волоські горіхи – ½ ст .;
- чорниця свіжа або заморожена – ½ ст .;
- какао – 1 ст.л. з гіркою;
- кава розчинна – 1 ст.л .;
- сода – 1 ч.л. без гірки;
- сіль – 1 щіпка.
Як приготувати шоколадний пиріг з горіхами і чорницею
Починаючи приготування, насамперед займемося горіхами. Потрібно порубати їх ножем досить крупно, щоб вони краще відчувалися в випічці.
Несильно збиваємо яйця з сіллю, цукром і ваніліном. Сильної піни домагатися не потрібно, достатньо просто якісно збовтати, як для млинців або оладок.
Додаємо у тісто кисле молоко або інший кисломолочний продукт і перемішуємо вінчиком.
Всипаємо в тісто борошно і зверху на нього соду. Перемішуємо до однорідності.
Тепер прийшов час ароматних наповнювачів. Якщо у вас немає чорниці, візьміть родзинки або цукати. Інші ягоди використовувати не раджу – вони дадуть багато соку. Теоретично, можна спробувати взяти чорну смородину. Але особисто я її не люблю, так що за результат поручитися не можу.
Перемішуємо вінчиком тісто і переливаємо його в вистелену пергаментом форму. У моєму випадку, це розміри 38х28 см.
Такий солодкий заливний пиріг повинен випікатися в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Орієнтуйтеся на перевірку сірником: з готового десерта вона вийде без налиплого тіста.
Пропонований чорничний пиріг з волоськими горіхами, какао і розчинною кавою дуже смачний як в гарячому, так і холодному вигляді. Ласуни перед дегустацією можуть додатково посипати його цукровою пудрою.
Обов’язково рекомендую покуштувати ще теплий солодкий шоколадно-кавовий пиріг зі склянкою молока – це просто казкова смакота. Смачних вам шедеврів на домашній кухні !!!