Використовуючи цей майстер-клас з покроково зробленими фото ви зможете легко і просто зробити своїми руками гарний солодкий букет-серце з цукерок і гофрованого паперу. Його можна подарувати як валентинку на день закоханих, свято який відоме ще й під назвою день святого Валентина, на день народження або день ангела, але можна і просто так порадувати таким оригінальним виробом своїх коханих. Отже, робимо разом букет з цукерок у вигляді серця.
Для роботи знадобиться:
- цукерки – на ваш смак;
- гофрований папір;
- крафтовий папір;
- картон;
- втулка від фольги або целофанових пакетів;
- стрічка атласна або стрічка для квітів;
- сітка або фатин;
- декоративне листя, намистини тощо;
- степлер;
- нитки;
- термоклей.
Зміст
Як зробити букет-серце з цукерок і гофрованого паперу
Каркас для солодкого букета у вигляді серця
З щільного картону виріжте сердечко. Чим більший його розмір, тим більшим буде букет. Для невеликого букета досить вирізати серце з кола діаметром 20 см.
Можна оформити роботу у вигляді композиції з рівною, плоскою основою або у вигляді букета. Якщо вибирати перший варіант, то з гофрованого паперу виріжте серце на 1,5-2 см ширше картонної основи. Зафіксуйте виступаючі краї на зовнішній стороні за допомогою термоклея. Якщо вибирати варіант у вигляді букета на ніжці, то просто приступаємо до наступного кроку оформлення.
З стрічки наріжте смужки довжиною 9-10 см. Краї зафіксуйте степлером.
За допомогою степлера або гарячого клею прикріпіть заготовки на картонній основі в один або два ряди.
З більш тонкого білого картону виріжте ще одне серце. Приклейте його до основи, приховавши місця кріплення стрічок.
Підставка для букета у вигляді серця готова.
Виготовлення троянд для солодкого букета у вигляді серця
Для однієї половинки букета потрібно виготовити квіти з цукерок і гофрованого паперу. Для цього підготуйте дві смуги гофрованого паперу шириною 1,5 см, довжиною 10 см.
Перекрутіть смужки по центру і накладіть на цукерку, так щоб приховати її фантик. Краї паперу стягніть ниткою і обріжте. За цим принципом виготовляються горішки з цукерок і гофропаперу. Наступним кроком підготуйте смугу з гофрованого паперу шириною 5 см і довжиною 7-8 см. Загорніть в неї підготовлений “горішок”, зафіксуйте край ниткою, сформувавши бутон.
Підготуйте 6-8 прямокутників шириною 4-5 см і висотою 7-8 см. Закругліть верхній край і зріжте нижні кути під кутом 45 градусів, сформуйте пелюстки троянд. Зафіксуйте пелюстки на бутоні за допомогою клею, трохи розгортаючи по центру і формуючи вигин.
Низ квітки можна задекорувати зеленим папером сформувавши чашолистки, але можна обійтися без них.
Як збирати композицію
Зафіксуйте квіти на одній половині серця на гарячий клей.
На другу половину закріпіть інший обраний вами вид цукерок. Порожнечі між цукерками та квітами заповніть квіткової сіткою або фатином, складеними в трикутники.
Закріпіть готову композицію на ніжці-втулці, якщо вона передбачена, і загорніть букет в гофрований або крафтовий папір.
Пофантазувавши з цукерками і декором можна створити на основі цього майстер-класу безліч видів букетів. Робіть подарунки своїми руками на будь-який смак.
Любіть один одного і даруйте коханим дорогі або прості подарунки і красиві букети, в тому числі і зроблені своїми руками, з будь-якого приводу і просто так, але обов’язково від щирого серця. ?