Приготування даного оригінального рецепта новорічної закуски не вимагає особливих навичок і, що важливо в передсвятковій метушні, багато часу не займе. Запечений половинками в духовці фарширований перець крім того, що смачний і корисний, гарний ще й тим, що з легкістю може бути як гарячою, так і холодною закускою. А це, при тривалому святкуванні в новорічну ніч, великий плюс.
Необхідні продукти для приготування легкої закуски на Новий рік:
- солодкий перець – 3 шт.;
- баклажан – 200 г;
- гарбуз – 150 г;
- кабачок – 150 г;
- томати – 200 г або 2 шт. середнього розміру;
- цибуля – 1 шт .;
- твердий сир – 75 г;
- спеції за смаком (мелений чорний перець, коріандр, сіль);
- соняшникова олія для змащення.
При приготуванні використовувати можна свіжі овочі або заморожені. Я використала частину свіжих овочів: баклажан, томати, цибулю, солодкий перець і частина заморожених, нарізаних кубиками: гарбуз і кабачок. Для аромату додавала заморожену м’яту. Її необхідно зовсім малу кількість – пів чайної ложечки на 6 половинок перцю цілком достатньо. Можна додати будь-яку іншу зелень або обійтися без неї.
Для початку необхідно підготувати солодкий перець. Не видаляючи хвостик, розрізати його на дві половинки і акуратно очистити від зерняток.
Решту овочів очищаємо від шкірки (томати в тому числі) і максимально дрібно нарізаємо їх.
Далі, складаємо підготовлені овочі в одну ємність, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. В овочі можна, також, додати пів столової ложки майонезу або полити їх парою чайних ложок соєвого соусу. Отриману суміш викладаємо в половинки підготовленого перцю.
Овочі, які не вмістилися в перці, викладаємо на попередньо змащену олією фольгу. Зверху на них розміщуємо фаршировані половинки солодкого перцю, посипаємо тертим сиром. Фольгу оформляємо у вигляді човника і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Легка і швидка новорічна закуска готова. Перекладаємо її з фольги на тарілку, красиво оформляємо і відправляємо на святковий стіл.
Всім – смачного і щасливого Нового 2020 року.