Пряний, гострий і досить пікантний гірчично-медовий соус, який можна зробити нашвидкуруч добре виручить тоді, коли немає чим доповнити курку, м’ясо чи рибку. Особливо гарний він з гарячими стравами – просто тане на гарячих продуктах і надає чарівний аромат страві! За бажанням, в нього можна додати каперси, оливки або мариновані корнішони.Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно приготувати його для своїх рідних.
Складові соуса:
- гірчиця – за смаком;
- цибуля синя – 1 шт .;
- мед – 1 ст.л .;
- сіль – за смаком;
- паприка – 1/2 ч.л .;
- суміш перців – 2 гр.
Як приготувати гірчично-медовий соус для м’яса, курки або риби
Приготування починається з того, що потрібно дуже дрібно нашинкувати цибулю. Можна використовувати не тільки синю, але і ріпчасту або цибулю-порей.
На малій кількості олії пасерувати цибулю. Можна використовувати як вершкове масло, так і оливкову олію. До обсмаженої цибульки додати мед і, не доводячи до закипання, зняти суміш з вогню. Цього не варто робити, аби не з’явилися шкідливі канцерогени.
До трохи остиглої цибулі з медом додати паприку та гірчицю. Довести соус до потрібного смаку сіллю. Гарненько перемішати. Якщо не вистачає кислинки – допоможе винний оцет або ж каперси.
Залишається перекласти соус в піалу і подавати до курки, риби, яловичого стейку або наггетсів.
Ніжний гірчично-медовий соус чудово доповнить страви з будь-якого м’яса, але особливо добре доповнює він з м’ясо птиці. Готується вкрай швидко і з дуже доступних компонентів. Подавати смачний пікантний соус з гірчиці та меду потрібно охолодженим.