Ніжне дріжджове тісто на вареники в хлібопічці зроблене відрізняється якісним замісом і дуже малим часом приготування. Вироби із такого тіста не розварюються при варінні, а тісто не рветься і зовсім не липне до рук при ліпленні з нього. Його легко розкачати, тісто досить пружне і чудово тримає форму готових виробів. Покроково оформлений рецепт з фото дозволить вам швидко і просто зробити еластичне та смачне тісто для вареників.
Складові вареничного тіста:
- вода – 270 мл;
- борошно – 480 гр;
- сухі дріжджі – 1 ч.л .;
- сіль – 1,5 ч.л .;
- яйце – 1 шт .;
- цукор – 1 ст.л.
Як замісити тісто на вареники в хлібопічці
Приготування тіста починаємо з того, що гарненько просіюємо борошно разом з потрібною кількістю цукру і солі. В першу чергу потрібно влити в ковш хлібопічки воду, вбити яйце, а потім, додати сухі компоненти.
Виставити хлібопічку на програму №7. У машині Moulinex це програма “Свіже тісто”. Щоб якісно замісити дріжджове тісто на вареники в хлібопічці потрібно близько 14 хвилин.
Після цього, вам залишиться просто вийняти готове тісто для вареників з хлібопічки, присипати борошном і можна використовувати його для приготування вареників і пельменів. З нього, також, можна приготувати такі смачні ласощі як равіолі або галушки.
У мене цього разу вийшли ось такі ароматні і дуже смачні пишні вареники з вишнею.
Дріжджове тісто на вареники в хлібопічці виходить дуже пишне, еластичне і не вимагає ніяких додаткових зусиль для його приготування. Цей рецепт – гарний варіант економії часу і зусиль у приготуванні різних страв. Готове тісто можна зберігати в холодильнику до трьох днів, можливо також заморожування. Пам’ятайте, що таке тісто для вареників потрібно обваляти в борошні перед заморожуванням і розморожувати тільки в холодильнику.