Сьогодні вирішила зпекти дуже смачне домашнє пісочне печиво з начинкою з вершкового крема Тірамісу, що відоме під назвою Суворовське. Цей рецепт відомий ще з часів Союзу, але він і в наші дні по праву займає не останнє місце серед великої кількості смачних рецептів домашнього печива. Вы зможете в цьому переконатися, якщо спробуєте його зробити у домашніх умовах, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Для тіста нам знадобиться:
- 300 грам пшеничної муки в/г або екстра (у мене екстра);
- 2 шт. куриных яєць Д-0;
- 160 грамм м’якого масла не менше 72,5% (можна замінити вершковим маргарином 82%);
- 160 грамм цукрової пудри з ваніліном.
Для кремової начинки:
- 1 порція крема Тірамису;
- 90 грамм темного шоколаду.
Для прикраси печива:
- 190-200 грамм темного шоколаду;
- 2 ст. ложки кокосової стружки (можна замінити горішками).
Зміст
Як приготувати пісочне печиво з начинкою із крема
Пісочне тісто для печива
Приготування починаємо з того, що м’який маргарин або масло кладемо у дежу міксера і разом з цукровою пудрою починаємо збивати до пишної світлої маси.
По одне вводимо яйця, кожен раз добре змішуючи їх з масляною масою.
Далі, всипаємо всю просіяну муку змішуємо все тісто на низьких обертах. Воно виходить густе, але не круте. На фото видно, як тесто наліпло на лопатку і помалу, мов би не хотячи, сповзає вниз. Саме така консистенція у нього і має бути.
Перекладаємо пісочне тісто в кондитерский мішок з насадкою «закрита зірка».
Відсаджуємо стрічки довжиною 7 см на лист вкритий пергаментом у шаховій послідовності.
Випікаємо у розігрітій духовці при 180°С до легкого зарум’янювання тіста. У мене на це йде 7-9 хвилин.
Кремована начинка для печія з крема Тирамису
Для начинки печива потрібно використовувати крем з більш щільною текстурою, ніж виходить в рецепті, на який ви потрапите за посиланням в інгредієнтах. Щоб виправити це та придати більш стабільну текстуру крему Тірамісу я розтопила шоколад і остудила його до 24°С. Потім, вручну додала його до крему кімнатної температури та пару секунд збила для отримання однорідності. Тепер можна поставити його в холод до моменту, коли будемо начиняти печиво.
Зліпляти начинкою будемо повністю холодні пісочні заготовки. Одне печиво наповнюємо кремом і накриваємо його другим. Відкладаємо на холод.
Як прикрасити пісочне печиво з начинкою
Поки наш зібраний десерт застигає, топимо шоколад та охолоджуємо його до 30°С.
Беремо одне печиво з кремом, занурюємо його в шоколад та швидко виймаємо. Посипаємо шоколад кокосовою стружкою або молотими горішками та відправляємо на решітку застивати.
Готове Суворовське печиво переносимо на блюдо і йдемо пити каву, чай, молоко, або просто так гостимося. 🙂
З заявленої кількості інгредієнтів у мене вийшло 33 штучки готового печива. Всім – гарного настрою та смачного!