Готовий попкорн зараз продається на кожному кроці, але магазинні ласощі, зазвичай, робляться з масою шкідливих ароматичних і смакових добавок. Тому, для своїх домочадців я часто готую самостійно свій дуже смачний домашній попкорн з зерен кукурудзи на звичайній сковороді. Приготовлені в домашніх умовах корисні, смачні, ароматні та хрусткі ласощі, в залежності від уподобань, можна зробити як солодкими, так і солоними. Але, на відміну від покупного варіанту, смакові та ароматні добавки дома я обираю натуральні. Як швидко, просто і правильно приготувати попкорн на сковороді ви можете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.
Продукти для попкорну:
- кукурудза для попкорну – ½ склянки;
- рослинне масло – 3 ст.л.
Приготування попкорну дома починається з того, що потрібно придбати в магазині або на ринку не ту кукурудзу, качани якої ми зазвичай варимо влітку. Попкорн готують з особливих сортів кукурудзи, таких як «метелик» чи «карамель». Зерна таких сортів кукурудзи багаті крохмалем і при нагріванні розкриваються як квітка.
Зміст
Як посмажити попкорн на сковороді в домашніх умовах
Щоб кукурудзяні зерна як слід розкрилися, їх потрібно скласти в щільний пакет і на сорок хвилин помістити в морозилку.
Далі, в сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо холодні кукурудзяні зерна, намагаючись розподілити їх по всій поверхні сковорідки рівним шаром.
Накриваємо пательню з зернятками кришкою і ставимо на середній вогонь. Через пару хвилин ви почуєте характерні хлопки – це лопається наша кукурузка. Через 30 секунд після останнього хлопка прибираємо сковорідку з вогню але кришку поки на знімаємо ще хоча б хвилинку. Ось такий як на фото красивий натуральний попкорн у нас вийшов. Смак у нього на цій стадії прісний, можна сказати, ніякий.
А тепер, я хочу розповісти як зробити домашній попкорн з більш насиченим смаком за допомогою різних натуральних харчових добавок. Зараз ми з вами приготуємо солоний попкорн і кілька варіантів солодкого.
Як зробити солоний попкорн на сковороді
Нам знадобиться:
- рослинна олія – 50 мл;
- коріандр мелений або інші прянощі – 1 ч.л.;
- сіль «екстра» – 1 ч.л.;
- часник – 1 головка.
Часник очищаємо і шаткуємо тоненькими слайсами.
Часникові слайси обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді в рослинній олії.
Потім, шумівкою витягаємо з масла підсмажений часник, він нам більше не знадобиться. Власне часник нам і потрібен був для того, що б олію зробити ароматною. Смажений часничок можна просто викинути, але я використовую його в якості зажарки для перших або других страв.
Тепер, посипаємо вже посмажені готові зерна кукурудзи сіллю, коріандром, поливаємо часниковою олією, перемішуємо і наш найсмачніший солоний попкорн зі спеціями готовий.
Як зробити солодкий попкорн на сковороді
Солодкий попкорн з карамеллю
- вершкове масло 40 гр;
- цукор – 200 гр;
- вода – 40 гр;
- сіль «екстра» – 1/3 ч.л.
Спочатку приготуємо карамель. Для цього, насипаємо в сотейник цукор, наливаємо воду і на повільному вогні, помішуючи ложкою, розтоплюємо цукор.
Далі, додаємо в карамель вершкове масло і перемішуємо поки маса не стане однорідною.
На останньому етапі потрібно обов’язково посолити карамель. Якщо в карамель не додавати солі, то вона вийде занадто солодко-нудотною. 🙂
Гарячу карамель наливаємо в глибоку ємність з попкорном і перемішуємо.
Щоб наш солодкий попкорн не склеївся в одну велику кулю, нам потрібно розкласти його в один шар або на силіконовий килимок, або на лист пергаменту і дати підсохнути протягом двадцяти хвилин.
Ось так виглядає готовий до вживання солодкий і ароматний попкорн з карамеллю.
Солодкий попкорн з кокосовою стружкою
З карамельного попкорна можна приготувати дуже смачні і симпатичні кульки з кокосовою стружкою.
Для цього, трохи недосохшій попкорн з карамеллю вологими руками скачуємо в невеликі кульки, які потім щедро посипаємо кокосовою стружкою.
Солодкий попкорн з цукровою пудрою
Такий варіант приготування дуже простий. Готовий попкорн ще теплим просто пересипаємо в поліетиленовий пакет. Зверху кладемо цукрову пудру.
Потім, пакет зав’язуємо і інтенсивно струшуємо. Це допоможе нам рівномірно розподілити цукрову пудру по поверхні вже просмажених зерен. Додаткової просушки при такому приготуванні не потрібно. Можна подавати на стіл і насолоджуватися ласощами. 🙂
Як ви переконалися попкорн дома приготувати дуже просто, а варіантів, як приправити хрусткі смажені кукурудзяні зерна існує безліч.
Приємного всім апетиту!