Дієтичні курячі тефтелі з рисом та з підливою зі сметани

Дієтичні курячі тефтелі з рисом та з підливою зі сметани

Запропоновані сьогодні до приготування курячі тефтелі з рисом, потушені у соусы із сметани, стануть відмінною гарячою закускою для будь-якого приводу. Блюдо може бути подане як гаряча закуска на святковий стіл, так і стане смачним другим блюдом на звичайний обід або вечерю. Щоб знизити калорійність страви, тефтелі з курячого фаршу з рисом можете приготувати використовуючи бурий або коричневий рис, можете запікати їх у духовці або додавати до страви нежирні вершки. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування дієтичних, смачних і ситних тефтелей з курячих грудок і рису.

Складові страви:

Тефтелі з курячого фаршу з рисом та з соусом із сметани

  •     цибуля – 1 шт .;
  •     орегано – 1/2 шт .;
  •     куряча грудка – 1 шт .;
  •     суміш перців – 5 гр;
  •     рис пропарений – 100 гр;
  •     лимонний сік – 1/2 ч.л .;
  •     сіль – за смаком;
  •     сметана – 2 ст.л.

Як приготувати курячі тефтелі з рисом

Для початку, потрібно підготувати куряче філе. Грудку потрібно вимити, зачистити і нарізати на кубики. Нашинкувати цибулю. Змолоти всі компоненти в блендері разом зі спеціями.

Тефтелі з курячого фаршу з рисом та з соусом із сметани

Рис заздалегідь відварити і промити холодною водою. Додати його до фаршу. Приправити масу для тефтелек за смаком. Якщо фарш вийшов рідкуватий – додати яйце.

Тефтелі з курячого фаршу з рисом та з соусом із сметани

Мокрими руками сформувати невеликі тюфтельки і обкатати їх у борошні. Обсмажити на сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки.

Дієтичні курячі тефтелі з рисом та з підливою зі сметани

До обсмажених курячих тефтелей додати сметану та лимонний сік. Тушкувати ще кілька хвилин.

Дієтичні курячі тефтелі з рисом та з підливою зі сметани

Подавати до столу готові курячі тефтелі з рисом гарячими, разом з гірчично-медовим соусом.

Дієтичні курячі тефтелі з рисом та з підливою зі сметани

Також, гарний тандем тефтелі складуть з гарніром із сочевиці або овочевого гарніру зі спаржевої квасолі. Ароматні, золотисті і дуже ситні тефтелі з курятини в сметанному соусі чудово доповнять вечерю або обід. Блюдо дуже просте і вкрай швидке в приготуванні. Всього півгодини – і воно на вашому столі!