Запропоновані сьогодні до приготування курячі тефтелі з рисом, потушені у соусы із сметани, стануть відмінною гарячою закускою для будь-якого приводу. Блюдо може бути подане як гаряча закуска на святковий стіл, так і стане смачним другим блюдом на звичайний обід або вечерю. Щоб знизити калорійність страви, тефтелі з курячого фаршу з рисом можете приготувати використовуючи бурий або коричневий рис, можете запікати їх у духовці або додавати до страви нежирні вершки. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування дієтичних, смачних і ситних тефтелей з курячих грудок і рису.
Складові страви:
- цибуля – 1 шт .;
- орегано – 1/2 шт .;
- куряча грудка – 1 шт .;
- суміш перців – 5 гр;
- рис пропарений – 100 гр;
- лимонний сік – 1/2 ч.л .;
- сіль – за смаком;
- сметана – 2 ст.л.
Як приготувати курячі тефтелі з рисом
Для початку, потрібно підготувати куряче філе. Грудку потрібно вимити, зачистити і нарізати на кубики. Нашинкувати цибулю. Змолоти всі компоненти в блендері разом зі спеціями.
Рис заздалегідь відварити і промити холодною водою. Додати його до фаршу. Приправити масу для тефтелек за смаком. Якщо фарш вийшов рідкуватий – додати яйце.
Мокрими руками сформувати невеликі тюфтельки і обкатати їх у борошні. Обсмажити на сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки.
До обсмажених курячих тефтелей додати сметану та лимонний сік. Тушкувати ще кілька хвилин.
Подавати до столу готові курячі тефтелі з рисом гарячими, разом з гірчично-медовим соусом.
Також, гарний тандем тефтелі складуть з гарніром із сочевиці або овочевого гарніру зі спаржевої квасолі. Ароматні, золотисті і дуже ситні тефтелі з курятини в сметанному соусі чудово доповнять вечерю або обід. Блюдо дуже просте і вкрай швидке в приготуванні. Всього півгодини – і воно на вашому столі!