Зимовий салат із зелених помідорів без стерилізації – як приготувати смачні зелені помідори на зиму.

Зелені помідори – це така ж хороша основа для зимової заготовки салату, як  і стиглі плоди. Просто треба знати, як їх правильно приготувати.

Для салату необхідно взяти:

  • томати зелені – 3 кілограма;
  • морква – 1,5 кілограма;
  • цибуля – 1,5 кілограма.

Як заготовити зелені помідори на зиму у вигляді смачного салату

зелені помідори

Всі овочі необхідно нарізати однаковим тонкими пластинками.

Далі пересипте їх сіллю (достатньо буде 100 грамів), добре перемішайте, накрийте серветкою та лишіть на 10-12 годин.

Це необхідно зробити, або овочі пустили сік. Коли це станеться – у вас повинен бути готовий гарячий маринад. Ним ви зможете залити овочі.

Його варять з наступних інгредієнтів:

  • соняшникова олія – 300 мілілітрів;
  • оцет 6% – 200 мілілітрів;
  • цукор – 300 грамів;
  • горошини чорного перцю – 6 штук;
  • лаврові листочки – 6 штук.

Зваріть маринад, залийте ним салат, а потім поставте каструлю на вогонь. Доведіть масу до слабкого кипіння і варіть її протягом 30-ти хвилин. Аби овочі не прилипали до дна – постійно їх помішуйте. Краще це робити дерев’яною лопаткою.

Доки салат вариться – обробіть банки. Можете використати соду або інші речовини для підготовки. Також вимийте і стерилізуйте кришки. Якщо ви це зробите, то не доведеться стерилізувати самі закрутки.

Розкладіть салат в банки та закрийте кришки. Закатайте їх і поставте заготовку на зберігання в темне прохолодне місце. Це може бути льох, комора, кухонна  шафа. Слідкуйте, аби на салат не попадало пряме сонячне проміння.

Тоді салат буде довго зберігатись і чудово смакуватиме. Така заготовка підійде як для повсякденного, так і для святкового столу.