Зимове варення з мандаринів часточками. Як варити варення з мандаринів – простий рецепт заготовки.

Мандарини використовують зазвичай свіжими в натуральному вигляді, але вмілі господині навчилися готувати з них солодке ніжне зимове варення. Цей рецепт варення з мандаринів простий і нехитрий в приготуванні. Тому, зварити його вдома зможе кожен.

Щоб зробити ароматне мандаринове варення потрібно запасти:

  • мандарини – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • води – 1 л.

Як приготувати ніжне і солодке варення з мандаринів часточками зі знятою цедрою.

цедра мандарина

Для приготування беруть маленькі, середньостиглі мандарини. Відібрані плоди перемити мильним розчином. Почистити від цедри можна гострим ножем, або, можна стерти верхню яскраву шкірку на тертці. Проколоти шпажкою з дерева в декількох місцях і замочити мандаринки в прохолодній воді на цілу добу.

Змінити воду і проварити плоди в киплячій воді не більше 5 хвилин.

Швидко охолодити в максимально холодній воді.

Таку процедуру повторити 3 рази.

Після того, як мандарини охолонуть в останній раз, розділити кожен плід на 10 часточок, прибрати зернятка, залити киплячим цукровим сиропом, приготованим з продуктів в рецепті.

Прокип’ятити мандаринові дольки 5 хвилин і витримати в сиропі, вимкнувши вогонь, не менше 1 години.

Злити настояний сироп, проварити 10 хвилин і залити знову в плоди. Такий процес виконати 2 рази.

При останньому варінні, сироп після закипання протушкувати на вогні хвилин 20 і дати варенню охолонути природним шляхом.

Розфасувати остигле готове мандаринове варення в чисті сухі банки. Можна закатати, а можна просто закрити багаторазовими кришками.

Зберігають закатане варення з мандаринів в прохолодному, захищеному від сонця місці, близько року.

Використовують такі заготовки як самостійний продукт – натуральний, ароматний і ніжний – в будь-який час або як смачні солодкі ліки при захворюванні застудою.