Готується журавлина з цукром на зиму легко. Рецепт простий, складається тільки з двох складових: ягоди і цукру. Стане в нагоді така заготовка з журавлини, коли є гостре бажання з’їсти щось смачненьке або підживити організм вітамінами.
Як приготувати варення з журавлини без варіння.
Жменю журавлини необхідно промити і обсушити на ситі.
Потім, засипати ягоди жменею цукру і розчавити товкачем для картоплі на пюре або перебити блендером. Співвідношення журавлини і цукру – за смаком. Зазвичай цукру потрібно не менше, ніж журавлини – ягода то ця дуууже кисла. Готове варення розкласти по банках і закрити пластиковими кришками.
Заготовлена таким чином журавлина з цукром найбільш корисна тільки що приготовлена, але така заготовка добре зберігає всі властивості ягоди і на зиму. Холодне варення з журавлини краще збереже вітаміни ніж традиційне. З нього швидко зробити взимку свіжий компот. Необхідно залити її кип’яченою водою і розмішати. В результаті вийде класичний журавлинний морс. Вашу думку про цей рецепт варення без варіння з журавлини залишайте у коментарях.