Журавлина протерта з цукром на зиму – рецепт як зробити холодне варення з журавлини з цукром.

Холодне варення зроблене за цим рецептом добре зберігає корисні властивості ягоди. Журавлина протерта з цукром на зиму, робиться дуже просто й невигадливо. Зберігається теж добре. Єдина заковика – з’їдається дуже швидко.

Це холодне варення, щоб його їсти всю зиму, має готуватися з декількох кілограм ягід. Для сім’ї з трьох осіб потрібно купити на ринку щонайменше 3 кг стиглих ягід журавлини, а в магазині – стільки ж цукрового піску.

журавлина

Кислу ягоду перебираємо, промиваємо і опускаємо в воду, яка кипить. В окропі журавлину тримати 5-8 хвилинок.

Гарячу журавлину відкидаємо на сито для стікання води. Воду потім використовуємо для варки киселю або компоту.

Якщо в будинку є блендер, то журавлину можна перебити за допомогою нього. Замість сучасного кухонного гаджета, цілком, підійде традиційне кухонне металеве сито. Через нього, за допомогою великої ложки або іншого пристосування, і потрібно протерти журавлину.

Далі, журавлинне пюре дуже ретельно перемішати з цукром, щоб він повністю розчинився.

Заключний етап – розкласти заготовку по банкам.

Журавлина, протерта з цукром, довше зберігається в холодному місці і там, де більшу частину часу немає світла. Хто приготував холодне варення з журавлини – залишайте відгуки або пишіть свої варіанти заготовки.