Стиглі, соковиті і ароматні жовті сливи в будь-який час року стануть бажаним частуванням, а щоб вони змогли радувати нас своїм неймовірним смаком цілий рік, можна заготовити сливи в сиропі. Так як в банки складати будемо сливи без кісточок, то, в принципі, для заготівлі підійдуть плоди будь-якого кольору, головне, щоб у них кісточка від м’якоті легко відокремлювалася.
Інгредієнти: Вода, Сливи, Цукор
Про те як правильно зробити сливи в сиропі на зиму я детально розповім в покроково оформленому фото-рецепті.
Нам потрібно:
- жовтої сливи – 1 кг;
- цукру – 0,8 – 1 кг (за смаком);
- води – 0,5 склянки.
Як приготувати сливу в сиропі на зиму
Зауважу, що для цього рецепта потрібна не дуже стигла слива, щоб плоди в сиропі краще тримали форму. І так, жовту сливу перебрати, видалити хвостики і добре вимити.
Видалити кісточки з цілої сливи так, щоб вона залишилася цілісною. Для цього можна використовувати палички для суші або гачок для в’язання, любу довгу паличку, якою можна виштовхнути кісточку.
Приготувати сироп. У зручній ємності змішати цукор і воду, відправити на вогонь, поки цукор повністю не розчиниться, а сироп не стане трохи в’язким.
Викласти жовті сливи без кісточок в сироп і варити близько 7-10 хвилин на дуже слабкому вогні. Перемішувати сливи дуже акуратно дерев’яною лопаткою, щоб не роздавити сливи.
Викласти сливи лопаткою в підготовлені баночки, залити зверху сиропом.
Закатати банки спеціальним ключем. Перевернути, накривши теплим рушником.
Після повного охолодження прибрати баночки в холодне місце на зберігання.
Жовті сливи в сиропі досить простий і швидкий рецепт, але результат перевершить всі очікування. Така заготовка стане відмінним доповненням до чаю, начинкою в пироги, а при розведенні водою дасть можливість зробити смачний натуральний домашній напій.