Желейне варення з яблук і волоських горіхів з лимоном або як зробити варення по болгарськи – незвичайне і найсмачніше.

Желеподібне варення з яблук з лимоном і волоськими горіхами – поєднання, погодьтеся, трохи незвичайне. Але, якщо Ви вирішите зробити його раз, то всім Вашим близьким воно, напевно, сподобається і з тих пір ці ласощі буде готуватися у Вас знову і знову. До того ж, цей рецепт дозволяє готувати варення в домашніх умовах легко, приємно і смачно.

Як зробити незвичайне желейне варення на зиму.

Яблука з горіхами

Приготування починаємо з того, що беремо 2 лимона, 1 кг яблук, трохи горіхів, 750 г цукру і лимонної кислоти – всього 1 ложечку чайну.

Ріжемо:

  • лимон скибочками, як є, з кісточками і шкіркою;
  • яблука – залежить від розміру – середні, наприклад, частин на 8.

Все що порізане потрібно скласти в каструлю і додати воду. Вона повинна приховати фрукти. Варимо, помішуємо, очікуємо, поки все не розм’якшиться.

Отриману суміш в гарячому вигляді протираємо через щільну марлю або сито і додаємо заготовлений заздалегідь цукор.

Уварюємо так, щоб при охолодженні вийшло желе. Перевіряємо як завжди: якщо капнути допустимо, на тарілку, то тоді крапелька не розтікається.

Наше незвичайне, смачне і гарне желейне варення майже готове. Всипаємо лимон і горіхи. Закипіло, залишилося почекати хвилини три, не більше того. Варка варення завершена. Залишилося розфасувати його в банки, закупорити кришками, пергаментом або целофаном.

Желейне варення з яблук чудово зберігається просто в квартирі, але якщо маєте можливість, то тримайте його на холоді. Тепер, знаючи як зробити незвичайне варення по болгарськи з горіхами і яблуками, Ви без сумніву порадуєте солодощами близьких і здивуєте гостей.