Приготоване за цим рецептом корисне і ароматне желе з обліпихи без кісточок взимку стане справжньою нагородою для того, хто зможе обірвати її з колючих гілок. З’ївши желе взимку можна не тільки насититися, але і поповнити вітамінний запас нашого організму, що виснажився за зиму.
Як зробити домашнє желе з обліпихи.
Зібрану яскраво-жовту ягоду необхідно скласти в латунний таз і влити води на один палець. Трохи проварити і відкинути її на друшлаг.
Коли вся рідина стече, розм’якшені ягоди протерти.
З’єднати і довести густий сік до кипіння.
Всипати цукрового піску – його можна взяти 600 – 800 г на 1 л соку.
Варити, поки маса в тазі не зменшиться на третину. Готовність можливо перевірити і іншим способом: налити трохи желе на плоске блюдечко і почекати його охолодження. Якщо на блюдці вийде желеподібна маса, яка не стікає при перевертанні посуду, то продукт готовий.
Красиве желе з обліпихи розкласти в банки. Їх перед цим краще прожарити в духовці або мікрохвильовій печі. Герметично закупорити.
Якщо желе буде зберігатися в холодильнику, то стерилізувати його не потрібно. Якщо ж холодильник зайнятий і йому відвели місце в коморі, то кожну півлітрову банку, наповнену желе, потрібно простерилізувати 15 хвилин.
В желе з обліпихи не потрібно додавати ніяких спецій – його смак і аромат настільки самодостатні, що його можна нічим не доповнювати.
Обліпихове желе – смачна солодка заготовка, яка взимку поповнить запас вітамінів в організмі. Його можна класти в чай або намазувати на грінку – в будь-якому випадку вітаміни з желе сподобаються абсолютно всім.