Желе з м'яти - десерт для гурманів

Желе з м’яти на зиму – десерт для гурманів

Домашнє смачне м’ятне желе – це ласощі для гурманів. Багато його не з’їси, але вдихати аромат м’яти можна нескінченно. Також, таке желе з м’яти можна використовувати для прикраси і ароматизації десертів, або додавання у напої. Варто згадати, що желе з м’яти в натуральному вигляді може бути зовсім не зеленим, а жовтувато-коричневим. Колір заготовки залежить від концентрації м’яти і лимона. Але, при бажанні, це легко можна виправити, за допомогою додавання харчового барвника темно-зеленого кольору.

Як би там не було, м’ятне желе вийде чудовим, не дивлячись на його зовнішній вигляд, якщо слідувати порадам викладеним у наступних рецептах.

Як зробити желе з м’яти на зиму в домашніх умовах

Для початку дізнаємось, що нам знадобиться:

  • 300 грам свіжої м’яти;
  • 0,7 літра води;
  • 0,5 кг цукру;
  • 2 лимона;
  • 25 гр желатину.

Складіть м’яту в таз з водою і гарненько промийте. Якщо на стеблах є пісок і пил, то вони осядуть на дні. Обтрусіть м’яту від води та порвіть її руками на частини.

Наріжте лимон, разом з шкіркою на дольки.

Закип’ятіть воду в каструлі і опустіть в окріп м’яту з лимоном. Трохи зменшіть вогонь і кип’ятіть 7-10 хвилин, після чого, зніміть каструлю з плити і залиште настоюватися на 6-8 годин.

Злийте м’ятний відвар і гарненько процідіть його. Відіжміть м’яту і лимон, до крапельки.

Відлийте 200 грам відвару окремо і розведіть в ньому желатин, як зазначено в інструкції на упаковці. Решта відвару поставте на плиту, додайте цукор і починайте уварювати на дуже тихому вогні.

Знімайте пінку і помішуйте. Спочатку пінка буде брудно-сіра і її потрібно викидати. Але, коли вона стане рожево-жовтою, можна прибирати каструлю з плити і змішувати з розведеним желатином.

Розлийте гаряче м’ятна желе по заздалегідь підготовлених маленьких баночках і закатайте.

Пастеризувати желе не потрібно, воно і так досить добре зберігається. Зберігайте його в холодильнику разом з м’ятним сиропом і до наступного сезону про можливість насолодитись цією ароматною рослиною ви можете не турбується.

Про другий спосіб як приготувати желе із м’яти на зиму дізнайтесь з відео. Рецепт допоможе вам урізноманітнити ваше домашнє м’ятне варення.