Кавуновим варенням сьогодні нікого не здивуєш, хоча, готують його не часто. Надто вже довго уварювати сироп і, в підсумку, від смаку кавуна мало що залишається. Інша справа – желе з кавуна. Готувати його швидко, легко, а зберігатись воно може і рік, і півтора.
Інгредієнти: Желатин, Кавун, Цукор
Для приготування запропонованої заготовки з кавуна потрібні такі інгредієнти:
- кавун (цілий) – 3 кг;
- цукор – 0.5 кг;
- желатин харчовий – 30 гр;
- м’ята, ванілін, лимон – за смаком і за бажанням.
Як приготувати желе з кавуна на зиму
Вимийте кавун і витріть його рушником. Наріжте на часточки і видаліть зелені частини. Нам потрібна сама червона соковита м’якоть, але і кірки не викидайте. Адже з них можна приготувати на зиму мармелад, цукати або варення.
Видаліть кісточки і подрібніть м’якоть в довільній формі. Можна нарізати шматочками і перетерти через сито або відразу подрібнити все блендером.
Кавун відразу ж дає сік. Відлийте окремо один стакан. Профільтруйте його і розпустіть в ньому желатин згідно з вказівками на упаковці. Решту з м’якоттю засипте цукром і поставте на вогонь. Її потрібно трохи прокип’ятити – для кращого збереження желе і швидшого розчинення цукру.
Помішуйте м’якоть і, як тільки цукор розчиниться, додайте в каструлю желатин і знову добре перемішайте. Кип’ятити більше не треба.
Зараз можна додати сік лимона, ванілін або м’яту, якщо смак і аромат кавуна вам здається занадто прісними.
Розлийте кавунове желе по банках і закрийте їх кришками. Така заготовка швидкого приготування добре зберігається в прохолодному місці і вона неодмінно порадує вас свіжим смаком кавуна в холодний зимовий вечір.
Відео-рецепт демонструє ще один варіант як приготувати смачне желе з кавуна в домашніх умовах. Дивіться відео.