Желе з барбарису – рецепт на зиму. Смачна і корисна заготовка з барбарису в домашніх умовах.

Барбарис – вельми цінна ягода. Ще у давні часи елліни зцілювали своїх воїнів напоями із цих червоних дарів лісу. Він очищує кров та має антибактеріальну дію. Вміст вражає – вітаміни й мікроелементи, пектин та лютеїн, що особливо потрібний для здоров’я очей, та ще багато інших корисних властивостей.

Желе, що ви приготуєте з барбарису по домашньому рецепту, збереже максимум природних інгредієнтів та порадує вас смаком.  Домашня смакота яскравого та апетитного вигляду – що може буде доцільніше до затишного чаювання прохолодного вечора?!

Як зробити барбарисове желе на зиму.

барбарис

Стиглі плоди барбарису для початку переберіть: повідкидайте сміття та пошкоджені чи сухі екземпляри. Ретельно перемийте у проточній воді.

Заливши невелику кількістю води, проваріть барбарис до стану, коли він стане м’яким. Злийте воду та починайте перетирати через сито. М’яка частина піде на желе, а у ситі зостанеться насіння, яке треба відкинути.

Маса, яку ви отримали тепер, потребує додавання цукру. Висипте солодкий інгредієнт у ємність із барбарисом та перемішайте. Зачекайте, поки він розчиниться та починайте варити. Коли сировина закипить, помішуйте її та тримайте на вогні 5-7 хвилин.

Відставте з плити ємність з барбарисом та поверніться до неї, коли вона буде вже холодна. Додайте знову цукру, грамів 100-150. Перемішайте та знову ставте на вогонь.

Повторюйте цю процедуру із додаванням цукру ще 1-2 рази, та спостерігайте за сумішшю. Як вона вже буде схожа на желе, то якраз настане повна готовність для переливання у скляну тару.

Барбарисове желе, зварене по цьому рецепту, ще у гарячому стані пересипте у банки та закрийте щільно кришками.

Ах, яке щире задоволення буде чекати на запрошених гостей! Такого желе вони ще не бачили – яскраве, червоне, з оригінальним ароматом, густеньке. Покладіть на скибку білого хліба чи печива – і смакуйте досхочу. Літня смачна казка про барбарис хай зігріває вас до самих сонячних квітневих  днів.