Зберігання ріпи на зиму – як зберегти ріпу свіжою, соковитою і корисною.

Зараз ми поділимося з вами маленькими корисними порадами, які допоможуть заготувати свіжу ріпу на зиму.

Оскільки ріпа – це не тільки досить смачний, а ще і корисний овоч, варто заготувати його на зиму, щоб лікуватися від ангіни та кашлю.

ріпа

Отже, як правильно зробити заготовку ріпи на зиму?

Ріпу не можна відправляти на зберігання зразу ж після того, як її викопали. Треба дати ріпі полежати 2-3 тижні, а тільки потім помити та прибрати листя.

Щоб ріпа не зіпсувалася, її треба складати в попередньо підготовані ємності. Це можуть бути діжки, ящики або бочки.

Ємності спочатку треба помити, висушити, а потім засипати дно шаром піску. Зверху треба викласти шар ріпи, знову пересипати піском і знову покласти ріпу, так до самого краю стін. Останнім шаром повинен бути пісок.

Зберігати ріпу треба в тому приміщенні, де не надто холодно і не надто жарко. Бо якщо буде підвищена сухість або вологість, то плоди засохнуть, або почнуть гнити.

Якщо виконаєте ці прості правила – зможете всю зиму готувати безліч смачних страв, до яких ріпа додасть свою родзинку.