Засолка цвітної капусти на зиму в банках – рецепт як засолити цвітну капусту з морквою.

Засолена цвітна капуста – це проста і смачна страва,  яку з легкістю зможе приготувати кожен. Тому пропонуємо рецепт соленої цвітної капусти з морквою і вам. Морква надає капусті красивий відтінок і позитивно впливає на смакові якості соління. Заготівля може проводитися як в банках, так і в будь-які іншій зручній для Вас ємності.

Кольорова капуста

Щоб зробити таку заготовку, необхідно взяти:

  • цвітну капусту;
  • декілька листочків винограду або смородини;
  • моркву;
  • сіль і горошинки перцю;
  • селеру і кріп.

Для розсолу необхідно брати наступні інгредієнти в таких пропорціях: на 1 літр води – 5-7 горошин перцю та 50 грамів солі.

Для заготовок підходять банки будь-якого об’єму, починаючи від півлітрових та закінчуючи трилітровими. Все залежить від того, скільки саме солінь ви збираєтеся приготувати.

Тепер перейдемо безпосередньо до процесу соління. Треба помити капусту і розібрати на суцвіття. Моркву необхідно вимити, почистити та просто порізати кружальцями.

Далі викладіть листочки смородини або винограду на самісіньке дно, після цього треба покласти шар зелені, далі – капусти, потім – моркви (моркви треба брати в 4 рази менше, ніж капусти).

Коли залишиться ⅕ висоти до краю банки, переходимо на укладку кропу з селерою.

Після цього заготовку необхідно залити кип’яченим розсолом. Такі заготовки не треба стерилізувати, достатньо закрити їх звичайними пластмасовими кришками, або навіть пергаментом чи целофаном, і добре обмотати мотузкою.

Зберігати цвітну капусту можна в льосі, або в холодильнику. Також дозволено це робити і на балконі, але якщо там нема опалення і на банки не попадає пряме сонячне проміння.

Така капуста є чудовим додатком до столу, адже цей салат має приємний негострий смак. Також її можна використовувати і в якості основи для супу. Тому пробуйте, експериментуйте та смакуйте.