Засолена цвітна капуста – це проста і смачна страва, яку з легкістю зможе приготувати кожен. Тому пропонуємо рецепт соленої цвітної капусти з морквою і вам. Морква надає капусті красивий відтінок і позитивно впливає на смакові якості соління. Заготівля може проводитися як в банках, так і в будь-які іншій зручній для Вас ємності.
Інгредієнти: Виноградне листя, Кольорова капуста, Кріп, Листя смородини, Морква, Селера, Сіль, Чорний перець горошком
Щоб зробити таку заготовку, необхідно взяти:
- цвітну капусту;
- декілька листочків винограду або смородини;
- моркву;
- сіль і горошинки перцю;
- селеру і кріп.
Для розсолу необхідно брати наступні інгредієнти в таких пропорціях: на 1 літр води – 5-7 горошин перцю та 50 грамів солі.
Для заготовок підходять банки будь-якого об’єму, починаючи від півлітрових та закінчуючи трилітровими. Все залежить від того, скільки саме солінь ви збираєтеся приготувати.
Тепер перейдемо безпосередньо до процесу соління. Треба помити капусту і розібрати на суцвіття. Моркву необхідно вимити, почистити та просто порізати кружальцями.
Далі викладіть листочки смородини або винограду на самісіньке дно, після цього треба покласти шар зелені, далі – капусти, потім – моркви (моркви треба брати в 4 рази менше, ніж капусти).
Коли залишиться ⅕ висоти до краю банки, переходимо на укладку кропу з селерою.
Після цього заготовку необхідно залити кип’яченим розсолом. Такі заготовки не треба стерилізувати, достатньо закрити їх звичайними пластмасовими кришками, або навіть пергаментом чи целофаном, і добре обмотати мотузкою.
Зберігати цвітну капусту можна в льосі, або в холодильнику. Також дозволено це робити і на балконі, але якщо там нема опалення і на банки не попадає пряме сонячне проміння.
Така капуста є чудовим додатком до столу, адже цей салат має приємний негострий смак. Також її можна використовувати і в якості основи для супу. Тому пробуйте, експериментуйте та смакуйте.