Бувають такі дні, коли зовсім немає часу готувати, а нагодувати сім’ю треба. У таких ситуаціях на допомогу приходять різні заготовки для супів. Хочу запропонувати вашій увазі покроковий фото-рецепт приготування розсольнику з перловкою і солоними огірками.
Інгредієнти: Вода, Морква, Огірки солені, Перловка, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Чорний перець мелений
Заправка для супу готується просто, а розсольник взимку з неї приготувати можна дуже швидко, а виходить суп дуже смачним.
Як приготувати заправку для розсольнику на зиму
Насамперед займемося крупою.
Перловки нам знадобиться 250 грам. Обов’язковим етапом є завчасне вимочування крупи в холодній воді протягом декількох годин. Якщо я планую робити заготовку ввечері, то заливаю зерна водою вранці. На фото нижче видно як виглядає перлова крупа до і після замочування.
Після того як перлова крупа розбухне від води, ми її ще раз промиваємо.
Закладаємо в каструлю, заливаємо 500 мілілітрами холодної води і ставимо на середній вогонь хвилин на 15.
При цьому, у нас немає мети зварити перловку повністю, потрібно лише домогтися випаровування рідини. Як вона повинна виглядати на цьому етапі приготування дивіться на фото.
Тим часом, займемося овочами. Морква (200 грам) чистимо і тремо на крупній тертці, цибулю (200 грам) – нарізаємо кубиками.
У велику сковороду наливаємо 100 мілілітрів рослинного масла і обсмажуємо на ньому цибулю і моркву.
Поки смажаться овочі, натремо на крупну тертку 600 грам солоних огірків.
Якщо натерті огірки не любите, то наріжте їх дрібними кубиками.
Наступним етапом, додаємо до моркви і цибулі подрібнений огірок і 3 столових ложки густої томатної пасти.
Перемішуємо все і тушкуємо під кришкою 5 хвилин.
Тепер, додаємо готову перлову крупу.
Досолюємо і перчимо до смаку. Заливаємо вміст гарячою кип’яченою водою так, щоб рідина повністю покривала продукти.
Кількість води не регламентовано, орієнтуйтеся «на око». Тушкуємо розсольник на маленькому вогні 7 хвилин, не забуваючи періодично перемішувати.
Залишилося тільки розкласти киплячу заготовку по стерильним банкам і закрутити кришками. Додаткової стерилізації заправка для розсольнику не вимагає. Перевертаємо банки, і залишаємо їх остигати під теплим рушником. Зберігаються вони в прохолодному місці з усіма іншими заготовками.
Спробувавши одного разу суп розсольник, приготований з такої заготовки, ви точно залишитеся задоволені як його смаковими якостями, так і швидкістю приготування. Адже для того щоб швидко організувати обід або вечерю, потрібно буде опустити вміст баночки в картопляний або картопляно-м’ясний бульйон. Робіть заготовки легко і просто, а їжте смачно і з задоволенням! ?