Заморожування вишні на зиму: перевірені способи.

Вишні – це неймовірно смачно і корисно. Їх можна додавати в солодощі, ліпити з ними вареники і просто їсти, насолоджуючись одночасно солодким та трохи терпким смаком. Саме тому рецепт заморозки вишеньок буде корисний всім.

Варто відзначити, що виші можна використовувати у різних стравах і навіть робити з них соус для м’яса. І через те, що в одних випадках краще використовувати вишні з кісточками, в  інших – без, а іноді найкращим варіантом буде пюре, ми пропонуємо декілька рецептів.

вишня в кошику

Зміст

Підготовка вишні до заморожування.

Вишні повинні бути стиглими, але не перезрілими. Ягоди необхідно залити підсоленою водою (1 столова ложка солі на літр) та лишити на півгодини. Така процедура потрібна, щоб з ягід вийшли всі черв’ячки та спливли на поверхню. Після цього вишні добре промивають, перебирають, відокремлюють хвостики. Далі викладають паперові рушники і лишають на них вишні на 2 години, щоб ті добре висохли. Якщо цього не зробити – на ягодах з’явиться лід.

Як правильно заморозити вишню на зиму з кісточкою

Вишні треба розсипати на деко рівним шаром та поставити в морозильну камеру на кілька годин. Коли вишня замерзне, її просто пересипають в контейнер або пакет з герметичною застібкою і знову кладуть в морозилку на зберігання.

вишня в лотку

Багатьох цікавить, чому продукт не можна заморозити зразу ж в пакеті. Річ у тім, що ягоди можуть просто злипнутися між собою і потім, коли захочеться ними поласувати, ви отримаєте суцільну грудку, яку тяжко буде розділити.

Вишня з кісточкою може зберігатися в морозильнику від 8-ми місяців до року.

Як правильно заморозити вишню на зиму без кісточки

Вишні треба вимити, посушити, потім відокремити кісточку і викласти на друшляк. Коли зайвий сік стече, ягоди розкладають на деко одним шаром і ставлять в морозильну камеру на три години.

вишня без кісточки

Після цього вишні дістають та пересипають для постійного зберігання. Такий продукт не пропаде протягом 12-15 місяців.

На відео можна побачити нюанси заморожування вишеньок без кісточок.

Як заморозити вишню в цукровому сиропі

Для цього способу підходять вишні як з кісточками, так і без. Вишні треба помити, посушити, відділити кісточки, якщо це необхідно. Потім приготувати сироп в пропорції: 1,5 кілограма цукру на 1 літр води. Цукор всипають в киплячу воду та мішають, доки він повністю не розчиниться. Після цього вишні викладають в контейнер, заливають сиропом, чекають, доки страва вистигне, закривають кришкою і ставлять в морозильну камеру.

Як заморозити вишню з фруктовим пюре

Для приготування фруктового пюре можна взяти будь-які ягоди: смородина, малина, полуниця, брусниця, чорниця. Ягоди необхідно перебрати, промити, подрібнити блендером. Потім масу вилити в каструлю та додати цукор в співвідношенні один до трьох. Отримане пюре необхідно перемішувати, доки цукор повністю не розчиниться. Потім вишні висипають в контейнер, заливають цим пюре, закривають тару кришкою і ставлять в морозилку на зберігання.

вишня в пюре

Як заморозити вишню з соком

Цей рецепт дуже подібний до попередніх. Просто замість сиропу чи пюре використовується сік. Він може бути як домашнім, так і магазинним. Сік можна брати будь-який, аби він добре смакував з вишньою. До речі, можна заморозити вишеньку і у власному соці.

Відео допоможе зробити заморожені вишні у власному соці.

Розморожування вишні

Ягоди розморожують в холодильнику, на полиці, де найменш холодно. Найчастіше, це нижня. А якщо треба все зробити терміново – тоді на відкритому повітрі при кімнатній температурі.

заморожена вишня

Заморожуйте вишні, і взимку ви завжди зможете ласувати смачними та корисними ягодами.