Від середини літа настає пора, коли болгарського перцю є дуже багато. З нього я роблю самі різні заготовки на зиму. Але під кінець сезону, коли салати, аджики і всякі маринади вже зроблені, я заготовляю заморожений болгарський перець. Цього разу я поділюсь своїм досвідом як заморожувати болгарський перець для фарширування та маленькими шматочками. Як зробити ці дві заготовки правильно та смачно. Покроково зроблені фото проілюструють опис процесу приготування.
Інгредієнти: Болгарський перець
Для заморозки нам знадобляться:
- солодкий болгарський перець не менше ніж 10 шт.;
- ніж;
- дошка для нарізання;
- пластикова форма;
- одноразові поліетиленові пакети;
- гарний настрій. ?
Як заморозити перець на зиму
У магазині або на ринку відбираємо і купуємо, по можливості, однакові за розміром і формою солодкі болгарські перці. Для естетичного задоволення від майбутньої страви можна вибрати для заморозки овочі різного кольору: від зеленого до темно червоного.
Перший раз болгарські перці помиємо цілими. Рекомендую їх висушити. Адже, до сухих перців насіння при вийманні будуть менше прилипати.
Відрізаємо верхню частину перців і виймаємо, наскільки це можливо, серединку з насінням.
Максимально очищаємо перці зсередини від насіння. Краще це робити пальцями, працюючи ножем, можна пошкодити стінки перців. Очищені перці повторно помиємо і обов’язково залишимо обсихати. Якщо заморожувати їх вологими, то перці, скоріш за все, будуть розколюватися при використанні взимку під час приготування.
Відрізані верхівки не викидайте, а заморожуйте їх на зиму окремо та використовуйте, наприклад, для заправки борщу. Для початку, просто очищаємо їх від неїстівних частин.
Нарізаємо на дрібні шматочки.
Складаємо у невелику пластикову ємність і відправляємо до морозильної камери.
Почищені та обсохлі перці складаємо один в один за принципом матрьошки – у великі кладемо менші. Потім, запаковуємо в целофанові пакети і теж кладемо у морозильну камеру.
Щоб взимку приготувати страву, заморожений болгарський перець заздалегідь розморожувати не потрібно. Бо в цьому випадки у вас будуть проблеми з наповненням їх фаршем.